Promo

Dacia Dokker - za obitelj i profesionalce

Foto: Dacia
Dacia Dokker (1)
Foto: Dacia
Dacia Dokker (1)
Foto: Dacia
Dacia Dokker (1)
Foto: Dacia
Dacia Dokker (1)
Foto: Dacia
Dacia Dokker (1)
Foto: Dacia
Dacia Dokker (1)
VL
Autor
PR Članak
08.08.2013.
u 09:00
Prilagodljivi putnički kombi, udobno može prevesti pet osoba, istovremeno nudeći veliki prtljažnik zapremine 800 litara
Pogledaj originalni članak

Dacia Dokker je putnički kombi s pet sjedala, namijenjen mješovitoj uporabi – u njega istodobno možete utovariti velike predmete i bezbrižno otići na obiteljsko putovanje. Dokker nudi najveći prtljažnik u svojoj klasi na tržištu, a jednostavna modularnost stražnje klupe omogućuje oslobađanje dodatnog tovarnog prostora obujma 3 m3. Dostupan je s jednom ili dvojim bočnim kliznim vratima pa je pristup tovarnom prostoru ili na stražnju klupu znatno olakšan.  

Dacia Dokker, prilagodljivi putnički kombi, udobno može prevesti pet osoba, istovremeno nudeći veliki prtljažnik zapremine 800 litara i duljine tovarnog prostora od 1,16 metara. Serijski opremljen kliznim ostakljenim bočnim vratima, omogućuje lagan pristup stražnjoj klupi koja je djeljiva i ima nekoliko mogućnosti namještanja. Ona se može i posve sklopiti i prisloniti uz naslon prednjih sjedala, čime se oslobađa prostor duljine 1,57 metara.

Kako bi vozaču olakšala svakodnevicu, osim najvećeg prtljažnika u klasi, Dacia Dokker ima i brojne praktične i ergonomične pretince ukupnog obujma većeg od 44 litre. U veliki otvoreni pretinac na armaturnoj ploči može se staviti prijenosno računalo, dok u velike pretince u prednjim vratima bez problema stane boca od 1,5 litre. Dvostruki držač za čaše i polica na središnjoj konzoli, također su nadohvat ruke. Sve to znatno olakšavaju svakodnevnu osobnu ili profesionalnu upotrebu.

Da bi zadovoljila raznolike potrebe, Dacia je za Dokker pripremila bogatu ponudu dodatne opreme i opreme za unutarnje uređenje. To obuhvaća opremu kojom se povećavaju udobnost i teretni prostor, središnji naslon za ruku, DVD sustav, pretinac na poleđini sjedala, dječja sjedala, prijenosni hladnjak, krovni kovčeg itd. Dokker je moguće vrlo povoljno opremiti i  multimedijskim sustavom Media Nav, koji objedinjuje navigaciju, radio i mogućnosti Bluetootha.

Kako bi vožnja u Dokkeru bila što udobnija i jednostavnija za vozače i putnike, velika je pozornost posvećena zvučnoj izolaciji. Tako je površina izolacijskih materijala u odnosu na izolaciju u Daciji Duster povećana za 30 posto, čime je znatno smanjena buka motora. Buka u vožnji dodatno je ublažena promjenom oblika vanjskih retrovizora i krovnih nosača. Na raspolaganju je i ograničavač brzine te sustav za pomoć pri parkiranju straga.  

Renault je za Daciju Dokker pripremio čitavu paletu štedljivih, učinkovitih i pouzdanih motora. Motor 1,2 TCe 115, predstavljen prošle godine, prvi je motor grupe Renault koji je dobio turbinu i izravno ubrizgavanje. Taj lagani motor od aluminija, spaja užitak u vožnji, ekonomičnost i malu emisiju CO2. Tu je i benzinski motor 1,6 MPI 85, a za one kojima je štedljivost na prvom mjestu, tu su dizelski agregati od 75 i 90 KS, s prosječnom potrošnjom od samo 4,5 l / 100 km u mješovitoj vožnji. 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr