Mljaac!

Danas je svjetski dan kruha od banane: Isprobajte ovaj jednostavan, a ukusan recept

Foto: shutterstock
Danas je svjetski dan kruha od banane: Isprobajte ovaj jednostavan, a ukusan recept
23.02.2021.
u 12:30
Ovaj kruh također uključuje dodatak čokolade, orašastih plodova ili čak sušenog voća
Pogledaj originalni članak

Banana bread postao je popularan 1930-ih godina te jedna teorija tvrdi da je svoju popularnost stekao zbog popularizacije sode bikarbone i praška za pecivo. Druga pak teorija tvrdi da je postao popularan tijekom Velike depresije jer domaćice nisu htjele bacati prezrele banane koje su same po sebi bile skupa namirnica na tržištu, kako piše Days of The Year. U stvari, što su banane zrelije, to je okus kruha bolji, pa je na kraju postao vrlo pametna kreacija! 

Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost:

Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page
Foto: Hannah Page

Izuzetno jednostavan za napraviti, kruh od banana i dalje je omiljen za posebnu poslasticu za obitelj. Moderni kruh također uključuje dodatak čokolade, orašastih plodova ili čak sušenog voća, a napravite ga po receptu koji vam donosimo:

Sastojci:

250 grama maslaca
1 šalica šećera
2 velika jaja
1/4 šalice mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
3 banane, vrlo zrele
2 šalice oštrog brašna
1 žličica sode bikarbone
1/4 žličice soli
1/2 šalice nasjeckanih orašastih plodova ili čokolade (nije obavezno)

Priprema

Rastopljeni maslac i šećer pomiješajte u jednoj posudi dok se ne sjedine pa dodajte jaja i umutite dok smjesa ne postane glatka, kako piše Kitchnn.

Dodajte mlijeko i vaniliju pa umutite u smjesu.

U jednoj posudi zgnječite banane pa ih dodajte u smjesu. Dodajte brašno, sodu bikarbonu i sol te dobro umiješajte. Ako želite, dodajte dodatke i ponovno dobro izmiješajte.

Smjesu izlijte u kalup za kruh koji prije namažete margarinom, a zatim pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva Celzijusa.

Ohladite u kalupu 10 minuta, a zatim izvadite iz posude i ostavite da se ohladi još deset minuta. I uživajte!

Obožavatelji čokolade zgroženi: Evo kako izgleda biljka kakaovac prije nego se preradi u omiljeni slatkiš!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.