Kao iz bajke

Djed Mraz stanuje u Kašteliru, pije kakao i priča najljepše priče

Foto: nnn
Djed Mraz stanuje u Kašteliru, pije kakao i priča najljepše priče
04.12.2011.
u 16:47
U Patuljkovoj radionici izrađivat će se čestitke, a u kuhinji Bake Mraz peći kolači, bomboni i marmelada...
Pogledaj originalni članak

– Djede, meni se to mjesto, kako si ono rekao da se zove, Kaštelir, jako sviđa, tamo nije ni previše toplo ni previše hladno, a blizu su ti sve europske zemlje, pa se nećeš umoriti dok dijeliš darove. I, znaš, mogli bismo se ondje zaustaviti do Božića... 

Dio je to priče “Zašto Djed Mraz ima kuću u Kašteliru?” koja će se u Kući Djeda Mraza odigrati u malom kazalištu lutaka kao dio brojnih aktivnosti koje je, za druženje s djecom u predblagdansko vrijeme, pripremila TZ Kaštelir – Labinci. Uključili su se, kako to već nalaže dobra tradicija složnog sela, i mještani te sponzori, a vrijedne su ruke pilile, rezale, šivale, kuhale i pekle kolačiće koji će se u prvoj kući Djeda Mraza u Istri dijeliti dobroj djeci.

– Mogli smo sve kupiti ili naručiti, no željeli smo da kućica bude zaista originalna, ukrašena na naš način i da se družimo dok je radimo, a sve kako bismo razveselili najmlađe – poručuju volonteri i organizatori. U kući će se do Badnjaka, kada Djed mora na put, dijeliti darovi, pisati pisma, postavljati čarape, pričati priče, izrađivati čestitke u Patuljkovoj radionici, peći kolači i kuhati kao u kuhinji Bake Mraz.

OTVORILA DUŠU ZA VEČERNJI

Jelena Perčin: 'S prvim suprugom imam fenomenalan odnos, a Momo djecu 'na papiru' može viđati svaki drugi vikend'

– U trenutku kada su mediji dobili informaciju da smo se Momo i ja razveli, mi smo već godinu dana bili zapravo razvedeni. Tako da je sada već prošlo dvije godine otkad je svatko krenuo svojim putem. Svojoj djeci nikada nisam rekla: "Vaši mama i tata više se ne vole." To mi je grozno! Uvijek sam im objašnjavala da volim njihovog tatu, ali da više nismo zaljubljeni – između ostalog, kazala je glumica Jelena Perčin u velikom intervjuu za Večernji list.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GR
grm
16:14 05.12.2011.

Kakav djeda mraz? Sveti Nikola djeli darove za Bozic i to je 6 Prosinca U cijelom svijetu je to St.Nickolas. Djeda mraz je u moju skolu dolazio samo za Novu Godinu jer njemu BOZIC nije znacio nista Kada cete se promjeniti u normalan svijet?