VRIJEDI POSJETITI

Dok čekate novi nastup Vatrenih, istražite Leipzig: Ovo je pet lokacija u gradu koje turisti obožavaju!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
24.06.2024.
u 07:00
Iskoristite slobodno vrijeme za obilazak nekih od najpoznatijih znamenitosti u Leipzigu, ovo je pet prijedloga za dobar provod
Pogledaj originalni članak

Ako ste među tisućama hrvatskih navijača koji su se ovih dana otputili u Njemačku bodriti Vatrene na Europskom nogometnom prvenstvu te trenutno čekate okršaj s Talijanima u Leipzigu, iskoristite slobodno vrijeme za obilazak nekih od najpoznatijih znamenitosti u tome gradu. Evo pet prijedloga za dobar provod.

Augustusplatz: Središnji trg u Leipzigu jedan je od najvećih trgova u Europi i jednostavno ne možete otići iz grada a da ne prošećete njime. Uvijek je pun turista iz cijeloga svijeta koje fasciniraju povijesne građevine kojima je okružen.

Panometar: Leipzig je jedan od rijetkih gradova na svijetu u koje turiste privlače – stari spremnici plina. Smješten u staroj gradskoj industrijskoj zoni, divovski spremnik Panometer prenamijenjen je u jedinstven prostor iz kojeg možete pogledati najveću panoramu na svijetu od 360 stupnjeva te različite tematske izložbe uz vrhunsku glazbenu i svjetlosnu kulisu.

Spomenik bitke naroda: Monumentalni spomenik visok čak 91 metar podsjetnik je na povijesnu Bitku naroda iz 1813. godine u kojoj je zaustavljen Napoleonov europski osvajački pohod. S vrha spomenika koji je izgrađen točno stotinu godina nakon poraza slavnog vojskovođe pruža se veličanstven pogled na okolicu.

Kanal Karl Heine: Leipzig ima 427 mostova, 27 više nego Venecija, a njih 15 proteže se preko jedinstvenog plovnog puta koji povezuje luku Lindenau i rijeku Weisse Elster. Dugačak je 3,3 kilometra, a kanalom i danas plove manji čamci koji prevoze i turiste.

Muzej Grassi: Riječ je o muzejskom kompleksu podijeljenom na tri dijela. U njemu ćete pronaći Muzej glazbe, Etnografski muzej i Muzej primijene umjetnosti. Na ovom mjestu čekaju vas brojne izložbe različite tematike, s više od 230 tisuća izložbenih primjeraka koji prikazuju kako se umjetnost razvijala od antike do danas.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.