rashladite se

Dok se svi kupaju, vi se 'kuhate' u Zagrebu? Potražite osvježenje na ovih 5 mjesta!

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Zagreb: Građani uz jezero Bundek provode nedjelju u odmoru i roštiljanju
Foto: shutterstock
Foto: Igor Soban/PIXSELL
Zagreb: Labudovi na jezeru Bundek
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
13. Zagreb Para Swiming Open 2022.
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
Zagreb: Osvježenje od vrućina građani pronašli na bazenu Šalata
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Zagreb: Osvježenje od vrućina građani pronašli na bazenima Mladost
03.07.2024.
u 12:30
Pogledaj originalni članak

Prošlog su tjedna visoke temperature i pijesak iz Sahare uvjete u Zagrebu učinili neugodnima, a čekaju nas također vrući srpanj i kolovoz. Ako ne možete otići na našu obalu i osvježiti se u moru, postoje i mjesta u Zagrebu koja će vas rashladiti. Iako nije tako idilično kao kristalno čisto more Jadranskog mora, ipak možete potražiti osvježenje nedaleko od centra grada, piše Croatia Week. 

Jarun: Vjerojatno najpopularnije mjesto za one u gradu tijekom vrućeg dana, Jarun je 2 km dugo umjetno jezero smješteno u jugozapadnom dijelu Zagreba. Veliko jezero je dio jezera za veslanje i jedrenje na dasci, dok je Malo jezero rezervirano za kupanje, sunčanje, barove i kafiće. Za vrijeme kupališne sezone dežuraju spasioci.

Bundek: Neposredno kod mosta u Novom Zagrebu nalazi se još jedno umjetno jezero – Bundek.  Osim jezera, tu su i biciklističke staze, šetalište i parkovi. Djeca se mogu igrati, a tu su i roštilji koje možete koristiti za zabave na otvorenom. Oko jezera postoje i kafići u kojima možete popiti piće ili pojesti sladoled. 

Bazeni Svetice: Kompleks Svetice površine 10.000 m2, smješten u zagrebačkom naselju Svetice, raspolaže olimpijskim bazenom, ali i nizom bazena za rekreativce, početnike i djecu. Višeetažni kompleks nudi i wellness program koji uključuje različite vrste sauna, fitness centar, sobe za masažu i posebno izgrađen zen vrt. Svetice imaju i sunčališta, a okružene su sadržajima za stolni tenis, badminton, odbojku i nogomet.

Bazeni Šalata: Smješteni u središtu grada, na Šalati, ovi vanjski bazeni odlično su mjesto za rashlađivanje. Ljetna kupališna sezona traje do rujna i radi od 13:30 – 18:00 radnim danom i od 11:00 – 19:00 vikendom. 

Mladost: Bazeni Mladost nalaze se nedaleko od Jaruna, uz rijeku Savu. Sportski kompleks ima zatvorene i otvorene olimpijske bazene (25×50 metara), nekoliko manjih bazena, dječji bazen, sunčalište i druge sadržaje.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.