Konoba pizzeria Maestral, Trg Ruđera Boškovića 5, Slano

Specijalitet nam je svježa sabljarka od koje pravimo tartar

Foto: Grgo Jelavić/Pixell
Specijalitet nam je svježa sabljarka od koje pravimo tartar
10.08.2022.
u 22:12
Porcija svježe ribe (za našeg je posjeta to bio brancin) od oko 350 grama s blitvom i krumpirom kao prilogom stoji 129 kuna.
Pogledaj originalni članak

Sezona je dobra, posla ima, ljudi dolaze na kasne večere, a gosti su uglavnom stranci – nakon što je završila smjenu u konobi pizzeriji Maestral, govori nam Marija Vukić, studentica iz Stoca koja drugu sezonu radi kao konobarica u ovom ugostiteljskom objektu. Poslom je jako zadovoljna, baš kao i time što je u Maestralu široki spektar jela pa nam nabraja što sve imaju na meniju.

– Svježa riba, svinjski, janjeći, teleći kotleti... A specijaliteti su nam svježa sabljarka i tuna od koje pravimo tartar i steak – govori Marija.

Za svježu se ribu pobrinu viški ribari s kojima Maestral surađuje. A što se tiče ponude vina, promoviraju se ona lokalnih vinara pa tako imaju dubrovačku malvasiju, korčulanski pošip, pelješki plavac...

Porcija svježe ribe (za našeg je posjeta to bio brancin) od oko 350 grama s blitvom i krumpirom kao prilogom stoji 129 kuna.

Josip Burić vlasnik je ove konobe pizzerije, a njegov sin Krešimir vodi posao. Maestral je nedavno proslavio svoj petnaesti rođendan, koliko je već prošlo otkako je u središtu Slanog, na Trgu Ruđera Boškovića, otvoren ovaj ugostiteljski objekt s terasom ispred i sa strane te lijepo uređenom i prostranom unutrašnjošću. Zaposlenih ima dovoljno, a potvrđuje to i vesela Marija prije nego što će se, nakon posla, uputiti na jednu od plaža u Slanom kako bi predahnula.

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 45

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 13

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 19

Ukupnost ponude (do 5 bodova) 4

Ukupno  91

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.