dizajnerski profil

Dries Van Noten: Precizna avangarda belgijskog dizajnera

Foto: Arhiva VL
Dries Van Noten: Precizna avangarda belgijskog dizajnera
03.01.2013.
u 13:36
Rođen u obitelji krojača, Dries Van Noten, dio slavne antverpenške šestorke poznate po avangardnom modnom dizajnu, od malih nogu okružen je tkaninama i krojevima. S ocem je posjećivao modne tjedne diljem Europe
Pogledaj originalni članak

Dries Van Noten, dio slavne antverpenške šestice, modnom svijetu prkosi time što se odbija oglašavati, no hvala svejedno stiže do njega - uzorci i boje koje koristi otkad je osnovao vlastiti brend 1986. prestali su prepoznatljivi diljem svijeta. Rođen u obitelji krojača, Dries je modom okružen od malih nogu. Između dva svjetska rata njegov djed redizajnirao je second hand odjeću i time Antwerpenu po prvi put predstavio koncept ready-to-weara.

Driesov otac otvorio je luksuznu robnu kuću gdje je prodavao kreacije Ungara, Ferragama i Zegne, a Dries ga je redovito pratio na modne tjedne u Milanu i Parizu pa ne čudi što je upravo modni dizajn bio njegov odabir karijere. Svojom završnom kolekcijom privukao je pažnju Barneys New Yorka koji ju je u trenu otkupio i osigurao da Dries postane poznat američkim fashionisticama.

Za razliku od većine svojih kolega, Dries je od početka radio samo za sebe - od malenog butika u anverpenškom kvartu s galerijama do butika u robnoj kući, Van Noten se nikad nije micao od rodne Belgije. No, s rastom popularnosti bio je prisiljen otvoriti showroom u Parizu i Milanu, a danas su njegove kreacije dostupne u Singapuru, Hong Kongu, New Yorku, Milanu, Berlinu, Moskvi i brojnim drugim lokacijama.     

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.