Za nekoliko sekundi

Dvije metode kojima ćete najbrže oguliti kuhano jaje

Foto: Shutterstock
jaja
27.03.2018.
u 10:19
Jedan od najjednostavnijih načina guljenja jaja jest onaj u staklenoj čaši
Pogledaj originalni članak

Milijuni jaja ovog će se Uskrsa pojesti u Hrvatskoj, a kako bi ga što brže oljuštili, pokušajte jednu od ove dvije metode.

Jedan od najjednostavnijih načina guljenja jaja jest onaj u staklenoj čaši.

Nakon što jaje skuhate, stavite ga u čašu hladne vode, poklopite čašu rukom te je snažno protresite nekoliko puta. Ljuska jajeta trebala bi se sama odvojiti.

Ako vam ta metoda nije uspjela, pokušajte jaje oguliti u samo deset sekundi. Potrebno je očistiti ljusku s vrhova jajeta, stisnuti ga i jako puhnuti u njega. Očišćeno jaje bi trebalo samo ispasti iz ljuske.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.