Poster na dar

Eat, meat & repeat – otkrivamo sve tajne najsočnijeg odreska koji ćete jesti

Foto: Shutterstock
Eat, meat & repeat – otkrivamo sve tajne najsočnijeg odreska koji ćete jesti
26.04.2021.
u 14:22
U srijedu 28. travnja uz Večernji list pronađite poster sa savjetima za najslasniji odrezak.
Pogledaj originalni članak

Procvjetala priroda plus roštilj čine pravu uživanciju za proljetni vikend. Praznik rada je pred vratima, pa iskoristite kvalitetno vrijeme sa svojom obitelji spremajući najfiniji prvosvibanjski roštilj.

Da bismo vam u tome pomogli, za vas smo pripremili trikove za steak koji će odgovarati svim nepcima. Bilo da volite sirov ili prepečen, za vas smo pripremili kratke upute kojima ćete oduševiti svakog gosta. 

Savršeni steak – od "rare" do "well done"

1. Rare – sirov
Peći 4 minute s jedne i 2 minute s druge strane
Meso u unutrašnjosti crvenkasto
Temperatura: 50° C

2. Medium rare – srednje pečen
Peći 4 minute s jedne i 3 minute s druge strane
Crveno-ružičasta boja mesa u unutrašnjosti
Temperatura: 55° C

3. Medium – pečen
Peći 5 minuta s jedne i 3 minute s druge strane
Unutrašnjost mesa prelazi u ružičastu boju
Temperatura: 65° C

4. Medium well – dobro pečen
Peći 7 minuta s jedne i 5 minuta s druge strane
Unutrašnjost mesa prelazi u ružičastu boju
Temperatura: 65° C

5. Well done - prepečen
Peći oko 7 minuta s jedne i 5 minuta s druge strane
Meso je podjednako smeđe u svim dijelovima
Temperatura: 75° C

U srijedu 28. travnja na svim kioscima pronađite poster s Večernjakovim savjetima za najslasniji prvosvibanjski odrezak!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr