Promo

Encian Bio Chia sjemenke

Foto: Encian
Encian Bio Chia sjemenke
VL
Autor
PR Članak
23.10.2014.
u 15:00
Postoje dvije vrste hrane: chia sjemenke i sve ostalo. Zato je Encian u svoju ponudu Bio proizvoda, uvrstio ove sitne sjemenke moćnih nutritivnih svojstava. Bogate omegama-3, magnezijem, kalcijem, željezom, vlaknima, bjelančevinama i brojnim vitaminima, chia sjemenke nisu obična hrana, one su SUPERHRANA!
Pogledaj originalni članak

Tvrtka Encian je svoju ponudu visokokvalitetnih Bio proizvoda nadogradila chia sjemenkama. Encian Bio Chia sjemenke dolaze u 200-­‐ gramskim vrećicama s prigodnim zip zatvaračem za lakšu uporabu i čuvanje ovih malih, supermoćnih sjemenki.

Chia sjemenke su drevna žitarica koju su uzgajale još Maye i Azteci te su im pripisivali snažna nutritivna svojstva. Primjerice, Azteški ratnik je navodno izdržao 24 sata hoda konzumirajući samo jednu žlicu chia sjemenki. I novija su istraživanja pokazala kako je chia stvarno iznimna žitarica. Osim što ne sadrži gluten, jedinstvena je po visokom udjelu magnezija - čak 15 put više nego brokula; omega-3 masnih kiselina -­ čak 8 puta više nego losos, kalcija - čak 6 puta više nego mlijeko, bjelančevina - čak 6 puta više nego grah; željeza - čak 3 puta više nego špinat.

Povrh toga, chia sjemenke sadrže brojne minerale i vitamine, poput vitamina A, D, E i vitamina skupine B (izuzev B12). Bogate vlaknima, osim što pružaju osjećaj sitosti, idealne su za regulaciju probave. S ovakvim svojstvima, možemo se složiti da su chia sjemenke "superhrana" i idealna dopuna svakodnevnoj, nutrijentima siromašnoj prehrani.

Neutralnog okusa, u dodiru s tekućinom, chia sjemenke bubre i stvaraju želatinastu ovojnicu. Idealan su dodatak smoothiesima, salatama, varivima, ali i slasticama - pudinzima, kremama te kolačima. Iako ih nije potrebno mljeti, brašno chia sjemenki može se dodavati u tijesta za kruh i druge pekarske proizvode.

Encian Bio Chia sjemenke potražite na policama zdrave hrane Kaufland, Mueller, Spar i Tommy trgovina po preporučenoj cijeni od 49,99kn.

Pogledajte na vecernji.hr