savjeti stručnjaka

Evo kako pravilno očistiti lice: Savjeti za kožu bez nepravilnosti

Foto: Thinkstock
Evo kako pravilno očistiti lice: Savjeti za kožu bez nepravilnosti
08.09.2014.
u 10:51
Odstranjivanje šminke i čišćenje lica moraju postati rutina. Inače niti jedna krema neće pomoći
Pogledaj originalni članak

Čak i najefikasnije kreme za njegu kože lica neće biti od pomoći ako nemamo razvijenu dobru rutinu odstranjivanja šminke i čišćenja lica.

To je prvi i osnovni korak svake njege, a potrebno ga je izvoditi svako jutro i navečer, ljeti čak i tri puta dnevno zbog pojačanog znojenja. Kod nepravilnog čišćenja lica, pogotovo našminkanog, vrlo lako dolazi do nepravilnosti kože poput začepljenih pora, komedona i akni.

Zaštitne kreme s faktorom koje su ljeti obavezne tijekom dana, BB ili CC kreme, vodootporni puderi - sva ova ženska beauty pomagala mogu djelovati vrlo okluzivno na licu, i u slučaju neadekvatnog odstranjivanja uzrokovati dermatološke probleme, savjetuju stručnjaci za Fashion.hr.

Foto: Thinkstock

Kožu je zato potrebno očistiti dvaput birajući nježna sredstva. Šminku i teže kreme potrebno je prvo otopiti masnom fazom proizvoda koji će najčešće dolaziti u formi mlijeka za skidanje šminke, raznih balzama i ulja koja se u kontaktu s vodom emulzificiraju i ispiru.

Ovo je posebno bitan korak jer je pritom potrebno na što manje invazivan način, idealno laganom masažom lica, otopiti šminku i teže kreme, a da se pritom koža što manje mehanički navlači.

Ostale savjete za kožu bez nepravilnosti potražite na portalu Fashion.hr.

>>VIDEO: Pogledajte kako se bore doslovno brišu gumicom

>>VIDEO: S mlijekom za čišćenje lica čisti se i vrat i dekolte

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.