'tajne' slatkog

Evo što je vrsna slastičarka 'naučila' estradnu divu

Foto: PR FOTO
Zvijezda kuhanje, kolači
Foto: PR FOTO
Zvijezda kuhanje, kolači
Foto: PR FOTO
Zvijezda kuhanje, kolači
27.10.2016.
u 13:30
Vrsna slastičarka i splitska pjevačica proteklu su subotu, naime, posjetiteljima zasladile dan pripremajući cupcakes s čokoladom i borovnicama te vafle s čokoladom i voćem.
Pogledaj originalni članak

Kako to izgleda kad se u kuhinji nađu slastičarska i estradna diva, imali su prilike vidjeti i okusiti posjetitelji Super Konzuma u Splitu na cooking showu s Mirjanom Špoljar i Zoricom Kondžom

Vrsna slastičarka i splitska pjevačica proteklu su subotu, naime, posjetiteljima zasladile dan pripremajući cupcakes s čokoladom i borovnicama te vafle s čokoladom i voćem. Uz slatke zalogaje koje su Splićani s guštom degustirali, tražio se i savjet više.

Mirjana Špoljar, brand ambasadorica Zvijezda margarina i trostruka prvakinja Hrvatske u slastičarstvu rado je Splićanima otkrila kako da im kolači ispadnu kao sa slike, a s pregršt je trikova kući pošla i Zorica Kondža koja je Mirjani asistirala u pečenju kolača.

- Čula sam danas pregršt dobrih savjet, a jedan je od njih i da se čokolada uvijek mora topiti na pari, nikad direktno na vatri te da dno posude u kojoj se čokolada nalazi nikako ne smije doticati vodu, izjavila je Zorica Kondža.

Mirjana Špoljar posjetiteljima je još otkrila i da s kolačima neće imati problema oni koji će se precizno pridržavati recepture, da margarin prije upotrebe treba izvaditi barem sat vremena ranije iz hladnjaka kako bi mu se temperatura postepeno podigla na sobnu temperaturu, te da prethodno izrađeni margarin prije nego što se sjedini s ostalim namirnicama treba pustiti da malo „odmori“ i postane mlačan jer prevruć margarin može dovesti do stvaranja žilavog tijesta.

>>Evo kako je Areta Ćurković naučila peći kolače, isprobajte ovaj recept za karamel tortu

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.