SASTOJCI:
500 dag pilećih prsa
10 dag pršuta
2 topljena sira
15 dag sira Podravca
1 manji crveni luk
0.5 l vrhnja za kuhanje
PRIPREMA:
1. Luk sitno narezati i pirjati ga lagano na ulju dok ne omekša. Zatim dodati narezanu piletinu i sve zajedno pirjati na laganoj vatri uz povremeno miješanje.
2. Dodati sol, mješavinu začina i malo papra. Ukoliko ne želite da vam umak bude jače slan, nemojte dodavati sol zbog pršuta koji ćemo kasnije dodati.
3. Kada piletina omekša, zalijemo je vrhnjem za kuhanje, dodamo topljeni sir i ribani sir Podravac i miješamo dok se sir ne rastopi.
4. Nakon toga ubacimo sitno narezani pršut i ostavimo da se sve zajedno krčka oko 15- ak minuta.
5. Ovaj je umak odlično poslužiti topao uz tjesteninu ili neki drugi prilog po želji.
>>Top 10 brzih i laganih ljetnih obroka od sezonskih namirnica