FESTIVAL

Gabi Novak nagrada publike, Maji Blagdan za najbolju interpretaciju

25.11.2001.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Sinoć je u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" uz izravan prijenos HTV-a održan 46. Zagrebfest, festival na kojemu je uživo, uz pratnju velikog festivalskog orkestra, izvedeno 18 pjesama. A malo prije ponoći ovogodišnji je Zagrebfest dobio i svoje laureate: dok je stručni žiri najboljom proglasio pjesmu "Sve jeseni zime" grupe Joy, publika je najviše glasova povjerila pjesmi "Živim u snu" i, dakako, Gabi Novak. Debitantsku nagradu ponijela je mlada Katarina s pjesmom "Sretno ti bilo", najboljim tekstom proglašen je "Škrlak" Jadranka Črnka, a nagradu za najbolju interpretaciju dobila je Maja Blagdan za Tutićevu skladbu "Ljubav ljubavi".

Sinoćnji je Zagrebfest odisao ležernom, gotovo obiteljskom atmosferom i vrlo opuštenim druženjem izvođača. A o tome koliki je ugled tog festivala dovoljno svjedoči i činjenica da je Zrinko Tutić pristao pojaviti se na njemu - kao pjevač, i to nakon 20 godina.

- Učinio sam to samo zato što je riječ o Zagrebfestu. Ni na jednom drugom festivalu ne bih nastupio. Zagrebfestu sam to dužan jer zahvaljujući njemu sam se i afirmirao.

Mnogo je glazbenika sinoć došlo u "Lisinski" - što sjesti u publiku, što pozdraviti i podržati kolege izvođače. Denis Dumančić, Zdenka Kovačiček, Rajko Dujmić - samo su neka od poznatih lica koja su sinoć ispunila dvoranu.

- Najveći uspjesi "Novih fosila" izbačeni su upravo na Zagrebfestu i ne propuštam ga nijedne godine. Žao mi je što se zbog bolesti i ja nisam mogao pojaviti kao izvođač - rekao nam je Rajko Dujmić.

Zbog svega toga i ovogodišnji će se Zagrebfest pamtiti po kvalitetnim pjesmama i izvedbama, a posebno uglednih imena hrvatske estrade poput Gabi Novak, Arsena Dedića i Maje Blagdan te povratnika u pjevačke vode Zrinka Tutića.

Tanja Pacek

Pogledajte na vecernji.hr