Chop Old House

Gastro užitak u središtu grada: Goričani opet idu "Kod Čopa"

Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House
12.01.2023.
u 08:00
Chef Melkior Bašić kreirao je jelovnik novootvorenog restorana i hotela "Chop Old House" u Velikoj Gorici u kojem se vrhunska vina mogu kušati na čaše
Pogledaj originalni članak

"Idemo kod Čopa", još su nekoć govorili stari Goričani, a ta se navika zadržala do današnjih dana, samo što od ovoga ponedjeljka ona znači zakoračiti u bogatstvo okusa novootvorenog restorana i hotela "Chop Old House".

Naime, sagrađena još u zlatno doba Plemenite općine Turopolje po nalogu bogatog trgovca Čopa koji je na današnjem Trgu kralja Tomislava u Velikoj Gorici odlučio podići poljoprivrednu zadrugu, ova je zidana ljepotica nenarušena izgleda ponovno otvorila svoja vrata. Kroz njih smo krenuli i mi, u potrazi za informacijom više o tome u čemu će gosti sve moći uživati. Već sama činjenica da ne morate bjesomučno kružiti u potrazi za parkirnim mjestom poprilično nam se dopala, a kad smo zakoračili u unutrašnjost restorana, oduševio nas je osjećaj topline koji pružaju pomno odabrani detalji pri uređenju, u kombinaciji starog i novog. Diskretna rasvjeta i dizajn interijera cijelom su prostoru dali svečanu notu, a ljubazni zaposlenici pravi osjećaj dobrodošlice.

Udobno smo se smjestili, čavrljali i čekali da vidimo što će se to naći na našim tanjurima, na večeri od pet sljedova. Jelovnik restorana kreirao je miljenik publike iz kulinarskog showa - chef Melkior Bašić koji je tajne vrhunskog kulinarstva učio stažirajući u Michelinovim restoranima u Bordeauxu u Francuskoj te radeći u uglednoj konzultantskoj tvrtki ''Kreativna kuhinja'' dok kuhinju "Chop Old Housea" vodi mladi chef Goran Hlišć.

Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House

Prije no što smo kušali prvi slijed u kojem su bili pašteta od pjetlića, aromatizirana kruška, prženi lješnjaci i tostirani kruh, potražili smo hotelsku menadžericu Anamariju Vidić, da nam kaže riječ više o ponudi pa od nje doznajemo da će na jelovniku biti maksimalno 15 jela te da su jelovnici sezonski i mijenjat će se svaka tri mjeseca. Restoran ima 150 sjedećih mjesta, uz ručkove i večere, uskoro će posluživati i doručak. U ponudi su i dva dnevna jela, po cijeni od 80 do 150 kuna. Na impresivnoj vinskoj karti – za koju je zadužen sommelier Damjan Paripović koji je posljednje desetljeće proveo u Katru i Dubaiju radeći za Hilton hotele - nalazi se sedamdesetak vina, mahom domaćih proizvođača. Kako bi se goste naviknulo da uživaju u ispijanju fine kapljice, a da pri tom ne potroše bogatstvo za butelju, većina vina može se kušati na čaše. U Lounge dijelu - gdje smo mi razgovarali o turističkim adutima Velike Gorice kao što su turopoljski tartufi, delicije od mesa turopoljske svinje i najstariji hrvatski craft gin - možete se opustiti uz cigare, vrhunske konjake, rumove, viskije te glazbu. Naime, osim eno-gastronomske, "Chop Old House" nastupima saksofonista upotpunit će i noćni život grada.

Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House

Što se tiče smještajnog kapaciteta, gostima je na raspolaganju devet soba. Zbog činjenica da su u Velikoj Gorici uprave brojnih tvrtki, ali i blizina zračne luke "Chop Old House" sigurno će postati odredištem i brojnih "poslovnjaka" koji će ovdje moći neometano održavati sastanke u "tajnoj sobi", s vlastitim konobarom.

Nakon razgledanja ljupkog butik hotela, koji će se vremenom prometnuti u heritage odnosno hotel baštinu, vratili smo se k stolu uživati u nastavku večeri. Ukusna krem juha od cvjetače, zatim za toplo predjelo posluženi domaći ravioli punjeni svježim kravljim sirom na kremi od buče i s carpacciom od govedine te kao glavno jelo sporo pečena svinjska potrbušina s aromatiziranim krumpirom, pireom te umakom od reduciranog aceta balsamica savršeno su se sljubili s odabranim vinima. Šećer je došao na kraju – knedla sa šljivom s meringom (spaljenim tučenim bjelanjkom).

Foto: Slaven Branislav Babić/Pixsell
Chop Old House

- Velikoj Gorici je baš trebalo ovakvo mjesto, da obogati cjelokupnu ponudu grada – zadovoljno je uz večeru komentirala direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Sadržaj nastao u suradnji s Mr. Chop.

FINSKI MINISTAR ZABRINUT

'Rusija neće stati ni nakon Ukrajine': Stiglo upozorenje za zemlje NATO-a, opasnost prijeti i od ovih saveznika

Predstavljajući pregled vojske nordijske zemlje, Hakkanen je rekao da smatra dugoročnim rizikom suradnju Rusije sa Sjevernom Korejom, Iranom i Kinom. "Rusija će, zajedno sa svojim saveznicima, ostati opasan akter u Europi čak i nakon rata u Ukrajini i ne možemo isključiti mogućnost da će (oni) prijetiti europskim zemljama upotrebom vojne sile", rekao je Hakkanen.

BEZ DLAKE NA JEZIKU O AFERAMA

Pavle Kalinić o Jelaviću, Kekin i pljački Hrvatske: Zagreb se raspada, tim putem ide i Europa

- Empire State Building u New Yorku je napravljen u godinu dana, a Zagreb ne može most obnoviti za tri godine. Kada treba biti član civilne zaštite, onda to nikome vjera ne dozvoljava, isti kao kada su dolazili pozivi iz ZNG-a, kad je počeo rat, a onda su mame i tate uzele telefon. Pa su malo nazvali, pa je bilo anemije i puno onih koji su baš u tom trenutku otišli u diplomaciju. I Vukovar je najgora stvar, grad heroj, iako smo ga izgubili, ali u prvom redu stoje dezerteri iz 91, a iza njih stoje branitelj,, rekao je Kalinić.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr