Najbolji hrvatski kuhari godine po izboru Gault&Millau Croatia za 2019. godinu bit će objavljeni 5. ožujka. Jedan od dvaju najprestižnijih svjetskih gastronomskih vodiča i jedini koji ima posebno izdanje za Hrvatsku, Gault&Millau, dodjeljuje godišnje trofeje chefovima koji su se istaknuli svojim kuhanjem i kulinarskom filozofijom.
Ovogodišnji hrvatski dobitnici trofeja Gault&Millau bit će proglašeni na gala događaju, u zagrebačkom Hotelu Esplanade, povodom izlaska drugog izdanja vodiča. Dugo iščekivana noć kulinarskih Oscara, koja je lani bila najveći skup hrvatskih kuhara, održat će se u Smaragdnoj dvorani hotela, a četveroručnu gala večeru pripremit će dvoje nagrađenih chefova: chef Hotela Esplanade, Ana Grgić, koja je prošle godine osvojila trofej Velikog chefa sutrašnjice hrvatskog vodiča Gault&Millau i chef Igor Jagodic, iz ljubljanskog restorana Strelec, koji je nedavno proglašen Chefom godine 2019. prvog vodiča Gault&Millau za Sloveniju.
Osim u tiskanom vodiču, svi će restorani biti prisutni i na web-stranicama G&M-a (2 000 000 globalnih korisnika i 6 000 000 pregleda) te besplatnoj aplikaciji G&M-a (500 000 globalnih korisnika).
Nedavno je Gault&Millau prešao u ruke novih vlasnika. Jacques Bally i njegovi ulagači, na čelu s Vladislavom Skvortsovim, preuzeli su uglednu francusku kompaniju s namjerom osnaživanja međunarodne mreže. Jacques Bally, nekadašnji direktor sektora za savjetovanje grupe Ducasse, zamijenio je dosadašnjeg predsjednika Cômea de Chériseyja na čelu tvrtke.
„Ostat ću vjeran izvornim vrijednostima i temeljima koje su ustanovili osnivači Gault&Millau-a, popularizirajući nouvelle cuisine. Čekaju nas veliki projekti u Francuskoj i inozemstvu”, izjavio je Bally.