Krumpir je namirnica koja se može jesti svaki dan u različitim oblicima, a dobar je za zdravu prehranu. Ali kako pravilno spremiti krumpir da se ne bi pokvario nakon dva tjedna?
Trebali biste krumpire spremati u hladan i mračan prostor jer zbog svjetla i vrućine postat će zelen i gorak. Najbolja mjesta za spremanje su smočnica, ormar, podrum ili garaža.
Iako krumpir treba malo hladniju temperaturu, nemojte ga spremati u hladnjak. Hladnoća će dovesti do mijenjanja krumpirove škrobi u šećer te će se promijeniti okus i boja.
Krumpir držite suhim i što dalje od luka! Voda i vlaga potiču klijanje pa se krumpir brže kvari i trune. Plinovi iz luka također prouzročuju brže truljenje, propadanje i klijanje.
Nemojte micati klice iz krumpira sve do pripreme za kuhanje da biste zaustavili ranije propadanje i održali krumpir tvrdim i zrelim.
Hvala, nisam ni ja znao, uvijek sam se pitao zašto mi relativno brzo krumpir pognjili a to je zbog luka koji je uvijek bio uz njega