POBJEDNIK

Goran Ivanišević najljepši sportaš

08.02.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

"Nima Splita do Splita" zaključuje se osvrtom ne samo na lijepe žene Dioklecijanova grada, već i na njihova sugrađanina Gorana Ivaniševića, koji je jučer u zagrebačkom Hotelu "Opera" proglašen najljepšim hrvatskim sportašem u 2001. godini. Odluku da je najpopularniji, najluđi, naduhovitiji i najšarmantniji hrvatski tenisač i osvajač Wimbledona ujedno i najljepši u domaćem sportu donijelo je 12 članica nježnog spola iz različitih branši: Rajna Raguž, Karla Milinović, Valerija Čilaš, Ivana Brkić, Tena Štivičić, Tamara Garbajs, Danijela Alavanje, Jelena Perčin, Idora Hegel, Ivana Brkljačić, Mila-Elegović Balić i Mirjana Hrge.

- Koliko sam samo košulja dobija?! Iman ih za nosit od ponediljka do petka - našalio se Goran za dodjele kolekcije košulja Orljava, a uručena mu je i umjetnička slika Dimitrija Popovića.

Među prvima su mu na laskavoj tituli čestitale novinarka Mirjana Hrga i prva pratilja Miss Hrvatske i treća najljepša Europljanka Karla Milinović.

Uza sve velike sportske nagrade koje je dobio tijekom karijere, upitali smo Gorana što mu znači i laskavi epitet najljepšega? Pogotovo kada o tome sude žene.

- Ne znam. Nikada nisam dobio takvu nagradu. Obično sam dobivao drukčije nagrade, poput one za najboljeg sportaša. Drago mi je i volio bih zahvaliti žiriju i valjda materi i ocu što su me napravili - našalio se.

Mislite, što su vas napravili tako lipog?

- Ne znam sada lipog ili nelipog, ali žiri je valjda nešto vidio u meni i izabrao me - skroman je bio Goran.

Nakon wimbledonskog uspjeha, kao veliku hrvatsku sportsku zvijezdu pratio vas je i glas najpoznatijeg domaćeg neženje. I sami ste izjavljivali da ćete se kada osvojite Wimbledon oženiti, a u dugogodišnjoj ste vezi s Tanjom Dragović?

- Jesam, u vezi sam, sretnoj i dobroj - oprezno je odgovorio na pitanje o privatnom životu, a za svadbena zvona samo je dodao:

- Čut će se!

Marijana Marinović

Pogledajte na vecernji.hr