Slavni chef šampanjske kuće Möet & Chandonom Pascal Tingaud:

Gostu uvijek kuhajte kao da mu je taj dan svadbeni pir

chef
chef
chef
18.11.2014.
u 18:51
Chef Tingaud je sa devetnaest godina izabran za predsjednikova kuhara u Elizejskoj palač, dvadeset godinu kreira hranu za Möet & Chandonom, a s Anom Grgić u Esplanadi pripremiti će božićnu gozbu
Pogledaj originalni članak

 Pascal Tingaud, je sve ono što prvo  pomislite kada čujete riječ - chef ovjenčan Michelinovim zvjezdicama. I to ne jednom, već dvije. Pascal je monsieur od glave do pete, a način na koji se bavi hranom utjelovljenje je kuće za koju radi.

Naime, chef Tingaud već  dva desetljeća njeguje visoku kuhinju, osmišljava i potpisuje gastronomske kreacije za čuvenu šampannjsku kuću Möet & Chandonom. 
A kako to izlgleda kada chef Tingaud kuha saznati ćemo za vas uoći Božića kada je najavljen njegova dolazak u Zagreb.

Raskošna gozba u Esplanadi 


Glavni chef šampanjske kuće  Möet & Chandon će s prvom damom Esplanadine kuhinje, cheficom Anom Grgić u  restoranu Zinfandel’s pripremati vrhunsku božićnu gala večeru. Bit će to jedinstvena prilika za Zagrepčane i njihove goste da kušaju najfinije delicije koje se izvrsno sljubljuju s najpoznatijim šampanjcem na svijetu.

Raskošna gozba ukusnih delicija održat će se 11. prosinca u otmjenom restoranu Zinfandel’s, a na pomno osmišljenom jelovniku bit će školjke sv. Jakova, kavijar,  zatim sardinijska fragola i hlap, srnetina s confitom od patlidžana i mousselinom od celera, te za desert karamelizirani ananas i sorbet od limete. Svaki  slijed pratit će, što drugo doli  odgovarajući Moët & Chandon šampanjci.
Pascal Tingaud  dolazi iz obitelji kuhara. Još je njegov djed u francuskome gradiću La Ferté-sous-Jouarre 1953. godine otvorio restoran koje je poslije preuzeo Pascalov otac, također nagrađivani kuhar.

Čak dvije Michelin zvjezdice

Pascal je već  kao dvanaestogodišnjak znao da želi biti kuhar, baš kao i otac mu. Školovao se u Parizu i sa svega 19 godina, tek zakoračivši u punoljetnosti,  izabran je za predsjednikova kuhara u Elizejskoj palači.
Mladi chef kuhao je za predsjedsjednika, no nije zaboravio svoj obiteljski  restoran koji je  vodio  i doveo ga do dvije laskave Michelinove zvjezdice.  

- Teško je reći kako smo ih zaradili, kaže chef Pascal.  - No, vjerujem da je recept uvijek isti: najbolje namirnice, prostor u kojemu se gost osjeća ugodno, briga  i fer odnos s svima koji urestoranu rade i  ono neizostavno - uvijek, ali uvijek gostu kuhati kao da mu je taj dan pir, dajte mu najbolje od sebe - objasnio je tajnu uspjeha obiteljskog restorana.
Njegova suradnja s Möet & Chandonom počela je 1985. godine i još uvijek traje, pa on ljubiteljima šampanjca i dobre hrane diljem svijeta prezentira taj savršeni spoj. U njegovim su delicijama uživali i brojni svjetski uglednici, slavne osobe, a među njima i ljepotica Scarlet Johansson, koja se posebno oduševila Pascalovim umijećem, a kuhao je i za Madame Christine Lagarde, Rogera Federera, Pharrel Williams, Jacka Nicholsona, Leonarda di Capria, Neila Armstronga, Papu Ivana Pavla II, predsjednika Jacquesa Chiraca ....

USUSRET VELIKOM KATOLIČKOM BLAGDANU

Simona Mijoković: 'Djed Božićnjak' sotonsko je djelo, a svoju djecu ne darujem na dan Božića

- Moja djeca ne vjeruju u postojanje "Djeda Božićnjaka". To je sotonsko djelo i sigurno znam da svoj život, roditeljstvo i odgoj želim graditi na stijeni Isusa. Ta stijena neće se nikada srušiti. A kada je nešto sagrađeno na pijesku, na lažima, kad tad će se srušiti. Moja djeca znaju da je "Djed Božićnjak" lažac i da ne postoji. On je čak i kradljivac, uzima sve ono što Božić uistinu jest, rođenje Isusa Krista. Uzima kroz nametnutu kupovinu, a što je lažni privid sreće - istaknula je za Večernji list Simona Mijoković.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.