Slavni chef šampanjske kuće Möet & Chandonom Pascal Tingaud:

Gostu uvijek kuhajte kao da mu je taj dan svadbeni pir

chef
chef
chef
18.11.2014.
u 18:51
Chef Tingaud je sa devetnaest godina izabran za predsjednikova kuhara u Elizejskoj palač, dvadeset godinu kreira hranu za Möet & Chandonom, a s Anom Grgić u Esplanadi pripremiti će božićnu gozbu
Pogledaj originalni članak

 Pascal Tingaud, je sve ono što prvo  pomislite kada čujete riječ - chef ovjenčan Michelinovim zvjezdicama. I to ne jednom, već dvije. Pascal je monsieur od glave do pete, a način na koji se bavi hranom utjelovljenje je kuće za koju radi.

Naime, chef Tingaud već  dva desetljeća njeguje visoku kuhinju, osmišljava i potpisuje gastronomske kreacije za čuvenu šampannjsku kuću Möet & Chandonom. 
A kako to izlgleda kada chef Tingaud kuha saznati ćemo za vas uoći Božića kada je najavljen njegova dolazak u Zagreb.

Raskošna gozba u Esplanadi 


Glavni chef šampanjske kuće  Möet & Chandon će s prvom damom Esplanadine kuhinje, cheficom Anom Grgić u  restoranu Zinfandel’s pripremati vrhunsku božićnu gala večeru. Bit će to jedinstvena prilika za Zagrepčane i njihove goste da kušaju najfinije delicije koje se izvrsno sljubljuju s najpoznatijim šampanjcem na svijetu.

Raskošna gozba ukusnih delicija održat će se 11. prosinca u otmjenom restoranu Zinfandel’s, a na pomno osmišljenom jelovniku bit će školjke sv. Jakova, kavijar,  zatim sardinijska fragola i hlap, srnetina s confitom od patlidžana i mousselinom od celera, te za desert karamelizirani ananas i sorbet od limete. Svaki  slijed pratit će, što drugo doli  odgovarajući Moët & Chandon šampanjci.
Pascal Tingaud  dolazi iz obitelji kuhara. Još je njegov djed u francuskome gradiću La Ferté-sous-Jouarre 1953. godine otvorio restoran koje je poslije preuzeo Pascalov otac, također nagrađivani kuhar.

Čak dvije Michelin zvjezdice

Pascal je već  kao dvanaestogodišnjak znao da želi biti kuhar, baš kao i otac mu. Školovao se u Parizu i sa svega 19 godina, tek zakoračivši u punoljetnosti,  izabran je za predsjednikova kuhara u Elizejskoj palači.
Mladi chef kuhao je za predsjedsjednika, no nije zaboravio svoj obiteljski  restoran koji je  vodio  i doveo ga do dvije laskave Michelinove zvjezdice.  

- Teško je reći kako smo ih zaradili, kaže chef Pascal.  - No, vjerujem da je recept uvijek isti: najbolje namirnice, prostor u kojemu se gost osjeća ugodno, briga  i fer odnos s svima koji urestoranu rade i  ono neizostavno - uvijek, ali uvijek gostu kuhati kao da mu je taj dan pir, dajte mu najbolje od sebe - objasnio je tajnu uspjeha obiteljskog restorana.
Njegova suradnja s Möet & Chandonom počela je 1985. godine i još uvijek traje, pa on ljubiteljima šampanjca i dobre hrane diljem svijeta prezentira taj savršeni spoj. U njegovim su delicijama uživali i brojni svjetski uglednici, slavne osobe, a među njima i ljepotica Scarlet Johansson, koja se posebno oduševila Pascalovim umijećem, a kuhao je i za Madame Christine Lagarde, Rogera Federera, Pharrel Williams, Jacka Nicholsona, Leonarda di Capria, Neila Armstronga, Papu Ivana Pavla II, predsjednika Jacquesa Chiraca ....

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.