Nalaz inspekcije

Hondrocream, “čudotvorni” lijek za zglobove, čista je prijevara

Foto: Shutterstock
Hondrocream, “čudotvorni” lijek za zglobove, čista je prijevara
07.11.2017.
u 07:05
Krajem listopada farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je nadzor na temelju zahtjeva građana i utvrdila da se “navedeni proizvod oglašava na hrvatskom jeziku na način kako se oglašavaju lijekovi, iako nije registriran kao lijek”.
Pogledaj originalni članak

Hondrocream je naziv lijeka za liječenje zglobova koji se pod tim imenom reklamira na internetu, a za koji je inspekcija Ministarstva zdravstva utvrdila da je riječ o lažnom proizvodu i ilegalnoj prodaji, što je prijavila krim-policiji PU zagrebačke.

Krajem listopada farmaceutska inspekcija Ministarstva zdravstva obavila je nadzor na temelju zahtjeva građana i utvrdila da se “navedeni proizvod oglašava na hrvatskom jeziku na način kako se oglašavaju lijekovi, iako nije registriran kao lijek”. – Također je utvrđeno da na navedenoj domeni (http://med-portal.online/go/click.php?key=k28360mdm60i6n7qhkxc) ilegalno koristi logo i naziv Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske te lažne rezultate nepostojeće ankete Ministarstva zdravstva, čime dovodi kupce u zabludu da je Ministarstvo odobrilo navedeni proizvod – objavilo je Ministarstvo zdravstva.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AL
alphazulu99
07:16 07.11.2017.

Kao i vecina tzv. lijekova. Otkrili su toplu vodu.