Restoran Šarm pun je šarma. U Heinzelovoj, skriven među stoljetnim stablima, smjestio se ovaj slavonski restoran, kažu, jedan od rijetkih u glavnome gradu, što me iskreno začudilo, budući da znam koliko je slavonska kuhinja popularna. Pravo je to intimno gastronomsko gnijezdo s namjerom da na domaćoj kulinarskoj baštini izgradi reputaciju na pošten način, čemu mu u prilog idu i jela poput slavonskog čobanca i fiš paprikaša koja se i ne mogu uvijek naći na karti zagrebačkih restorana.
Nepretenciozan, jednostavan i topao interijer, veliki parking, a i kipovi od slame dočekali su me pri dolasku, a čim sam sjeo, bacio sam se na domaći, vrući vodeni kruh koji je bio poput kolača. I da je ostalo samo na njemu, uz možda malo svinjske masti i crvene paprike, bio bih sit i sretan, no gazda se potrudio ugostiti me obilato, baš kako to rade pravi Slavonci. A na svakom koraku vidi se da rade temeljito i s planom. Imaju svoj catering, suše svoje meso, kobasice, dime buncek, a i tjesteninu izrađuju sami.
Nadao sam se da ću dobiti čobanac, no kako su mi rekli, to im je najprodavanije jelo i uvijek nestane brzinom munje. Umjesto toga, poslužili su me ništa manje ukusnim krvavicama, kobasicama, buncekom s kiselim kupusom, hrenom i prefinim restanim krumpirom, koji je bio zapečen dobivši tako neodoljivu hrskavu koricu. Na dnevnom meniju imaju veliki broj jela, što bi se reklo “nema što nema”, a oduševilo me što jela po pristupačnim cijenama na njemu mijenjaju iz tjedan u tjedan. Restoran Šarm bio mi je otkriće, a vjerujem da će tako biti i drugima.
>> Mol je odličan, sendviči su ovdje delicije, ali gulaš od divljači oborio me s nogu
>> Ozbiljna se gastrokuća prepozna po kroketima, a i “Vitezov bodež” je hit