Ovo ukusno jelo možete spremati kao glavno jelo, ali i uz, primjerice, prilog za svoje ljetne roštilje. Potrebno vam je: 500 grama tikvica, 500 grama krumpira, tri žlice maslinovog ulja, dvije žlice soli, papar (po želji), dva jaja, 200 - 250 grama kiselog vrhnja, 50 - 100 mililitara vrhnja za kuhanje i dvije žlice brašna, piše All Recipes.
Priprema:
- U proključalu vodu staviti krumpir isječen na kolutove
- Neka se kuha pet minuta, a onda ga procijedite
- Tikvice dobro operite i također izrežite na kolutove
- Sve pomiješajte u posudi i dodajte sol, papar i ulje
- Izmutite jaja, dodajte brašno pa ponovo izmutite dok grudice ne nestanu
- Naspite kiselo vrhnje i vrhnje za kuhanje.
- Pomiješajte i prelijte preko tikvica i krumpira
- Pecite u pećnici 10 do 15 minuta na 200 stupnjeva
Stručnjaci upozoravaju: Ovakav krumpir obavezno izbjegavajte jer može biti otrovan!