Za prste polizati

Ideja za ručak: File u zelenoj košuljici

Foto: Thinkstock
Ideja za ručak: File u zelenoj košuljici
16.03.2014.
u 12:42
Svinjske filee izdubiti po sredini, a sir narezati na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršin sitno nasjeckati i pomiješati.
Pogledaj originalni članak

2 svinjska filea srednje veličine
120 g sira
3 žlice senfa
1/2 vezice bosiljka
1/2 vezice majčine dušice
1/2 vezice peršina
sol, papar

Prilog:

150 g riže
3 mrkve
100 g graška
50 g maslaca
sol

Svinjske filee izdubiti po sredini, a sir narezati na štapiće. Bosiljak, majčinu dušicu i peršin sitno nasjeckati i pomiješati. Filee začiniti po želji, premazati ih senfom, pa uvaljati u mješavinu bosiljka, peršina i majčine dušice. Pripremljene filee uviti u foliju i staviti u zagrijanu pećnicu dok ne omekšaju. Poslužiti rižoto od povrća.
Prilog: Kuhati mrkvu i grašak u slanoj vodi, rižu posebno. Skuhane ih popržiti na maslacu i začiniti po želji.

>>Pripremite teleći paprikaš za prste polizati

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.