Zanimljivo

Idemo li u određene kafiće zbog dobre kave ili ljubaznog konobara? Iznenadit ćete se

Foto: Screenshot
Idemo li u određene kafiće zbog dobre kave ili ljubaznog konobara? Iznenadit ćete se
09.05.2020.
u 07:00
Treba oko osam posjeta kako bi netko postao stalan gost u kafiću, a većina ljudi ostaje vjeran kafiću zbog njegovih zaposlenika.
Pogledaj originalni članak

Većina ljudi ima određen kafić ili bar u koji redovito ide i sigurno već poznaje svo osoblje tamo. Bilo da je zbog usluge, ugođaja ili ukusnih napitaka, svatko ima kafić u koji se stalno vraća te se već sada može nazvati stalnim gostom. Novo istraživanje pokazalo je koje su sve prednosti kada ste stalni gost u jednom kafiću, prenosi The New York Post.

Istraživanje je provedeno na 2000 Amerikanaca, a pokazalo se da njih tri četvrtine posjećuje isti kafić zbog njegovih zaposlenika, a ne zbog samih usluga koje se nude u njemu. Potrošači su toliko odani zaposlenicima u svojim stalnim kafićima da šest od deset osoba ne bi iznijeli svoj prigovor ili zabrinutost, od straha da ne uvrijedi osoblje. 

Također su pokazali da treba oko osam posjeta istom kafiću kako bi netko postao stalan gost, što utječe i na to da čak 44 posto ispitanika radije bude stalan gost u kafiću s lošom uslugom, nego da ponavlja proces pronalaska novog kafića. Ako im njihov uobičajeni kafić ima lošu uslugu, tek nakon tri ponovljene pogreške će ljudi prestati posjećivati taj kafić.

Što se tiče prednosti kada ste stalni gost, istraživanje je pokazalo da je najveća prednost što možete imati potpuno povjerenje u njihove usluge i poslovanje. Također je prednost da osoblje već zna vašu narudžbu te vi znate što očekivati od samog osoblja i usluge. Uz to prednost je da ljudi često povećavaju svoje socijalne vještine jer više komuniciraju s osobljem i drugim stalnim gostima. No prednost koja najviše odgovara ljudima je ta da često znaju dobiti određene popuste ili povlastice jer su odani jednom kafiću.

Kod biranja stalnog kafića, ljudima je najvažnija kvaliteta osoblja i cijena proizvoda. Zatim im je važna i lokacija, to jest da budu dovoljno blizu njihovom poslu ili kući. Također im je važno da mogu imati povjerenje u njihove usluge te na kakvom je glasu sami kafić. No ono što se najmanje gleda kod biranja kafića je je li taj kafić u vlasništvu nekog ‘lokalca’ ili je dio velikog lanca kafića.

U videu saznajte koliko kave piju Hrvati:

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

Avatar EtTore
EtTore
22:48 11.08.2020.

Taverna STAVROS SWE, Stockholm, Södermalm, Medborgaplatsen Ljudi sve imaju, tamo idem vise od 10 godina, 204 (m) od mog stana.

AU
austrougarskigeneral
10:01 09.05.2020.

ja zbog kave dobre

Avatar DorothyAL84
DorothyAL84
10:17 10.05.2020.

ww︆︅​w​​︆︅.​​ki​s︆︅​s​t​​o​k​.​c​o︆︅​​m