Za štrucu kruha od 750 grama potrebno je oko 500 grama brašna, mogu se kombinirati različite vrste. Ako ste se, primjerice, odlučili za integralno, kilogram domaćeg brašna koštat će oko 7 kuna. Ubaciti se mogu razne sjemenke i začini.
Za dugu fermentaciju na određenu količinu brašna ide 0,02 posto kvasca, dva posto soli te 65 do 75 posto vode.
Kombinirajte vrste brašna. Brašno je potrebno prosijati, dodati kvasac i sol. Na 1/2 kg brašna ide 10 grama soli te 4 grama suhog kvasca. Umjesto suhog, može se staviti i 1/4 kockice svježeg kvasca.
Potrebno je otopiti ga u mlakoj vodi, dodati brašno i ostaviti na toplom mjestu da se diže.
Nakon što ste sve pomiješali, dodajte 325 g vode i miješajte rukom dok se sastojci ne spoje. Pola sata držite pokriveno pa maknite poklopac.
Oblikujte u kuglu i stavite u pokrivenu posudu u hladnjak na minimalno 18 do 24 sata. Premijesiti i ostaviti još dva sata. Pecite u gizanoj posudi sat vremena na 220 °C.
>>Tako su slatke, slasne i masne – donosimo vam neodoljive recepte!
>>Deset savjeta nutricionista kako se hraniti da sačuvate zdravlje
Od kada je to 0,02% od 500gr, 4gr?