pokušajte sami

Donosimo recept kako zamijesiti i ispeći zdrav i jeftin kruh

Foto: Žarko Bašić/Pixsell
kruh
Foto: Thinkstock
kruh
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Gluten
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
kruh
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
kruh
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
kruh
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
kruh
25.02.2017.
u 07:34
Za dugu fermentaciju na određenu količinu brašna ide 0,02 posto kvasca, dva posto soli te 65 do 75 posto vode.
Pogledaj originalni članak

Za štrucu kruha od 750 grama potrebno je oko 500 grama brašna, mogu se kombinirati različite vrste. Ako ste se, primjerice, odlučili za integralno, kilogram domaćeg brašna koštat će oko 7 kuna. Ubaciti se mogu razne sjemenke i začini.

Za dugu fermentaciju na određenu količinu brašna ide 0,02 posto kvasca, dva posto soli te 65 do 75 posto vode.     

Kombinirajte vrste brašna. Brašno je potrebno prosijati, dodati kvasac i sol. Na 1/2 kg brašna ide 10 grama soli te 4 grama suhog kvasca. Umjesto suhog, može se staviti i 1/4 kockice svježeg kvasca.

Potrebno je otopiti ga u mlakoj vodi, dodati brašno i ostaviti na toplom mjestu da se diže.

Nakon što ste sve pomiješali, dodajte 325 g vode i miješajte rukom dok se sastojci ne spoje. Pola sata držite pokriveno pa maknite poklopac.

Oblikujte u kuglu i stavite u pokrivenu posudu u hladnjak na minimalno 18 do 24 sata. Premijesiti i ostaviti još dva sata. Pecite u gizanoj posudi sat vremena na 220 °C.

>>Tako su slatke, slasne i masne – donosimo vam neodoljive recepte!

>>Deset savjeta nutricionista kako se hraniti da sačuvate zdravlje​

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MR
mrdolek1
14:26 07.06.2017.

Od kada je to 0,02% od 500gr, 4gr?