Mljaac!

Isprobajte odličan recept za ukusnu i kremastu vruću čokoladu

Foto: Pixabay
Isprobajte odličan recept za ukusnu i kremastu vruću čokoladu
14.11.2021.
u 15:57
Važno je koristiti visokokvalitetnu čokoladu, ali i dodati jedan neobičan sastojak - kukuruzni škrob.
Pogledaj originalni članak

Nema ništa bolje od šalice vruće čokolade kada je vani hladno, pogotovo kada je napravite sami. Donosimo vam recept za ukusnu i kremastu vruću čokoladu koja je gotova u svega nekoliko minuta.

Domaća topla čokolada ukusna je poslastica, ali kako je učiniti boljom? Trik je u tome da koristite pravu, visokokvalitetnu čokoladu. Visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu, kako piše Drive Me Hungry.

Sastojci:

3,5 šalice punomasnog mlijeka
pola šalice slatkog vrhnja
115 g gorko-slatke čokolade
115 g poluslatke čokolade
2 žlice kakaa u prahu
2 žličice kukuruznog škroba
1 žličica ekstrakta vanilije

Kako ponovno uživati u čokoladi nakon dijete, a da se ne udebljate:

Foto: Shutterstock
Foto: GettyImages
Zdrava hrana
Foto: Thinkstock
Rolanje
Foto: Shutterstock
Proteini, meso
Foto: Marko Jurinec/ PIXSELL
sladoled
Foto: Shutterstock
Foto: Thinkstock
vaga

Začini (po izboru):

cimet
instant espresso prah
muškatni oraščić
kajenski papar

Priprema

U jednoj posudi pomiješajte mlijeko i kukuruzni škrob pa zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte dok grudice ne nestanu.

Dodajte slatko vrhnje i kakao te sve dobro promiješajte. Nastavite neprestano miješajte kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica. 

Kada smjesa zakipi, ugasite vatru pa dodajte nasjeckanu čokoladu. Nakon dodavanja nasjeckane čokolade nastavite miješati. U početku će izgledati zrnasto, ali će nakon otprilike minute miješanja postati svilenkasto i glatko dok se čokolada topi u mlijeku.

Nakon što se čokoladni komadići potpuno otope i vruća čokolada zgusne, spremna je za posluživanje. Ulijte je u šalice i prelijte omiljenim dodacima!

Kako pravilno držati četkicu za zube?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.