PROMO

Isprobajte programiranje kroz igru – škola programiranja Coding Giants Hrvatska poklanja besplatan probni sat programiranja

Foto: PR
Isprobajte programiranje kroz igru – škola programiranja Coding Giants Hrvatska poklanja besplatan probni sat programiranja
06.09.2021.
u 13:25
Na rujanskim radionicama djeca od 7 do 12 godina vidjet će kako funkcionira programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći uvid u osnove programskog jezika C#
Pogledaj originalni članak

Već 1600 polaznika prošlo je kroz besplatne radionice programiranja u školi Coding Giants Hrvatska, a svi zainteresirani to će imati priliku iskusiti ponovno! 

Online radionice održat će se u subotu, 11. rujna i nedjelju, 12. rujna, a na njih se mogu prijaviti djeca i tinejdžeri u dobi od 7 do 19 godina iz cijele Hrvatske. Jedini je uvjet za najmlađe polaznike da znaju čitati, pisati i brojati do 20. Radionice su prilagođene različitim dobnim skupinama, a polaznici će se, pod vodstvom iskusnih programera, s programiranjem upoznati kroz igru!

Na rujanskim radionicama djeca od 7 do 12 godina vidjet će kako funkcionira programsko okruženje Scratch, dok će tinejdžeri od 13 do 19 godina steći uvid u osnove programskog jezika C#.

Uz sveprisutnu selidbu u virtualnu sferu, kao i mnogobrojne sate koje djeca provode isključivo konzumirajući digitalni sadržaj, učenje programiranja pametna je investicija u budućnost djeteta kojom se sati provedeni pred ekranima pretvaraju u nešto korisno. Glavni cilj besplatnih radionica je približiti djeci svijet programiranja na njima razumljiv, zanimljiv i zabavan način!

PROMO

A1 Hrvatska svojim programom A1 Start otvara poslove budućnosti za mlade

A1 Hrvatska pokreće plaćeni pripravnički program pod nazivom „A1 Start“ kojem je cilj pružiti mladim osobama bogato radno iskustvo na izazovnim i zanimljivim projektima iz područja podatkovne znanosti i podatkovne analitike. Osam osoba s edukacijom iz STEM područja i pojedinih društvenih znanosti imat će priliku raditi na najnovijim tehnologijama, uz podršku mentora i brojne edukacije za usavršavanje. Riječ je o jednogodišnjem plaćenom programu s punim radnim vremenom, a prijaviti se mogu diplomanti, apsolventi i osobe s manje od godinu dana radnog iskustava.

Besplatne radionice izvrsna su prilika da djeca vide sviđa li im se učenje programiranja, nakon čega mogu upisati i semestralnu školu koja započinje zadnji tjedan rujna. Naime, radionice su koncipirane kao tipičan sat programiranja u školi Coding Giants Hrvatska, tako da djeca iz prve ruke i prije upisa mogu vidjeti kako škola funkcionira.

Svi zainteresirani roditelji svoje dijete mogu prijaviti na https://codinggiants.hr/, klikom na „Termini i upis“.

Škola programiranja Coding Giants Hrvatska sa svojim djelovanjem započela je ove godine te su iz nje već izašli programeri i programerke sa završenim prvim stupnjem tečaja. Pandemijska godina i popratna ograničenja nisu mogli ugroziti uspjeh škole, a svojim online pristupom škola želi osigurati jednak pristup učenju programiranja djeci i tinejdžerima iz cijele Hrvatske.

Iako je internet prepun sadržaja za učenje programiranja (najčešće samostalnog!), učenje programiranja u školi Coding Giants Hrvatska ne razlikuje se od onog u učionici. Profesionalni programeri razvili su tečajeve i vode ih u stvarnom vremenu, a predavanja su prilagođena dobi, znanju, vještinama i potrebama djeteta. Svi tečajevi slijede unaprijed utvrđen program, o kojem se detaljnije možete informirati na web-stranicama škole, a predavanja u zabavnom i motivirajućem okruženju vode kvalificirani nastavnici. Dakle, sa sigurnošću se može reći da je jedina razlika između tečaja Coding Giants i tečaja u učionici – stolac na kojem dijete sjedi. 
 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr