Jesenski desert

Isprobajte recept za tortu od mrkve koja osvaja na prvi zalogaj, a ne može biti jednostavnija za pripremiti

Foto: run2food/Instagram
Isprobajte recept za tortu od mrkve koja osvaja na prvi zalogaj, a ne može biti jednostavnija za pripremiti
30.09.2021.
u 07:00
Super ide uz šalicu čaja ili kave.
Pogledaj originalni članak

Zasladite se sredinom tjedna jednim pravim jesenskim desertom - tortom od mrkve. Priprema je vrlo jednostavna, a kako piše BBCgoodfood, kriška torte odlično ide uz šalicu čaja kako biste se opustili nakon cijelog radnog dana. 

Sastojci:
230 ml ulja
100 g jogurta
4 jaja
265 g oštrog brašna za kolače
335 g Muscovado smeđeg šećera
265 g naribane mrkve
100 g grožđica
100 g oraha ili pekan oraka, izrezanih na veće komade

Začini:
1 i pol žličica ekstrakta vanilije
Žličica korice od naranče
2 i pol žličice cimeta
1/4 žličice muškatnog oraščića

Za kremu:
100 g maslaca
300 g šećera u prahu
100 g svježeg sira, može i mascarpone

Stranac pitao koji je grad u Hrvatskoj najbolji za život: Hrvati nahvalili Osijek!

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Uljem premažite kalup za kolač i stavite papir za pečenje. Ako želite raditi tortu od dva sloja, uzmite dva kalupa.

U jednoj zdjeli pomiješajte ulje, jogurt, jaja, vaniliju i koricu naranče, a u drugoj brašno, šećer, cimet, muškatni oraščić i prstohvat soli. 

Spojite mokre i suhe sastojke u istu posudu i dodajte mrkvu, grožđice i pola oraha/pekan oraha. Dobro promiješajte i izlijte smjesu u kalup/kalupe.

Pecite 25-30 minuta i ostavite da se ohladi prije vađenja iz kalupa. 

Za kremu umiksajte maslac i šećer u prahu, pa dodajte sir i još jednom sve dobro umutite mikserom dok ne dobijete glatku smjesu. Ako ste se odlučili za tortu, premažite jedan biskvit kremom i dodajte orahe, stavite drugi biskvit i ponovite postupak, a ako ste sve radili u jednom kalupu kremu premažite preko vrha i ukrasite orasima. 

Majku zgrozila torta koju je naručila za svoju kćer (5): Oblik je bio vrlo neugodan

Foto: Getty Images
torta

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.