jeste li ih posjetili?

Istraživanje otkrilo koje su najljubaznije zemlje za turiste: Na popisu se našla i Hrvatska!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
19.06.2024.
u 14:30
Ovdje turisti mogu biti sigurni u toplu dobrodošlicu
Pogledaj originalni članak

Turisti su posljednjih godina došli na lošu reputaciju. Bilo da se radi o dnevnoj naknadi za pristup Veneciji, paravanu koji blokira planinu Fuji ili skupoj turističkoj pristojbi u Amsterdamu, nekoliko vrhunskih odredišta poduzelo je mjere za smanjenje broja turista koji posjećuju.  Ali gdje turisti mogu biti sigurni u toplu dobrodošlicu? Istraživanje koje je proveo Remitly postavljalo je ljudima diljem svijeta pitanja kako bi saznalo koliko su različite zemlje prijateljske prema turistima. Ovih 10 fantastičnih destinacija pokazale su se najljubaznijima, piše Daily Express.

 

10. Belgija: Belgija je jedna od europskih zemalja koje su najljubaznije prema turistima. Glavna odredišta u zemlji uključuju Bruges i Bruxelles, ali Gent je fantastična opcija za turiste koji traže grad kojim se može prošetati.

 

9. Estonija: Estonija je možda malo izvan radara mnogih turista, ali prekrasna baltička zemlja ima mnogo toga za ponuditi. Bilo da se radi o lijepoj prijestolnici, Tallinnu, ili o netaknutoj prirodnoj ljepoti, postoji mnogo razloga da ove godine posjetite Estoniju.

8. Njemačka: Njemačka ne privlači toliko pozornosti kao Francuska ili Španjolska, ali je zemlja jedna od najljubaznijih za turiste na svijetu. Provjerite berlinsku hipstersku kulturu ili lutajte lijepim ulicama Heidelberga uz rijeku.

7. Kanada: Kanada je jedna od najgostoljubivijih zemalja na svijetu za turiste, a također je redovito nazivaju jednom od najsigurnijih zemalja na svijetu. Prekrasna prirodna ljepota zemlje jedna je od glavnih atrakcija za turiste.

6. Australija: Australiji je upravo izmaklo mjesto među prvih pet, ali je i dalje jedna od najljubaznijih zemalja na svijetu za turiste. Plaže su naravno jedna od njenih glavnih atrakcija, ali nemojte propustite ni zabavan gradski život u Melbourneu i Sydneyu.

5. Švedska: Švedska je jedna od najgostoljubivijih zemalja u Europi za turiste. Uputite se u Stockholm zbog prekrasne arhitekture i vrhunskih muzeja, a ako biste radije skrenuli s utabanih staza uputite se na otok u arhipelagu.

4. Meksiko: Poznat po plažama i povijesti Maja, Meksiko je također jedno od najprijateljskijih svjetskih odredišta za turiste. Mexico City također je jedno od najboljih svjetskih mjesta za život iseljenika. 

 

3. Hrvatska: Hrvatska je među prva tri mjesta kao jedno od najprijateljskijih svjetskih odredišta za turiste. Iako je prekrasni dubrovački grad opasan zidinama jedna od najvećih atrakcija u zemlji, Hrvatska je također dom prirodnih parkova koji oduzimaju dah i ima velik broj zapanjujućih plaža.

2. Grčka: Grčka je službeno najprijateljskija zemlja Europe prema turistima. Prekrasna zemlja ima prekrasne plaže i lijepa sela, kao i neke od najimpresivnijih drevnih ruševina na svijetu.

 

1. Južnoafrička Republika: Južnoafrička Republika je najgostoljubivija zemlja na svijetu za turiste. Pogledajte pogled s planine Table, rezervirajte safari ili kušajte fantastične morske plodove.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.