Svima omiljena slastica čokolada odlučno paše uz sve vrste agruma. Gastro.hr odlučio se blagdansku verziju popularnih kolačića začiniti komadićima naranče koji se lako tope u ustima i osvajaju neodoljivom aromom.
Priprema:
1. Pomiješajte brašno s kakaom i ostavite sa strane. Maslac i šećer pjenasto izradite ručnim mikserom. Dodajte sol, liker i koricu naranče. Umiješajte nasjeckanu kandiranu koricu naranče i komadiće čokolade. Dodajte mješavinu brašna i kakaa pa zamijesite prhko tijesto. Podijelite tijesto na dva dijela.
2. Svaki dio oblikujte u valjak promjera tri cm i čvrsto zamotajte u prozirnu foliju. Valjke stavite u hladnjak na najmanje dva sata.
3. Zagrijte pećnicu na 180°C. Dva velika lima za pečenje obložite papirom za pečenje
4. Ohlađeno tijesto režite oštrim nožem na ploške debljine šest mm. Složite ploške na pripremljeni lim ostavljajući dovoljno razmaka između svake od njih jer će se keksi tijekom pečenja malo raširiti.
5. Pecite ih oko 15 minuta, to jest dok ne dobiju boju po rubovima. Kada ih izvadite iz pećnice, keksi će biti još malo mekani i lomljivi. Ostavite ih nekoliko minuta u limu, a zatim pažljivo premjestite na rešetku za hlađenje. Kada se ohlade, bit će tvrđi i čvršći.
6. Ohlađene kekse spremite u limenu kutiju. Tako pohranjeni zadržat će svježinu tri tjedna.