SASTOJCI: 1/4 šalice sezama, 200 g tanke tjestenine, 450 g malih škampa, 8 strukova mladog crvenog luka, žlica usitnjenih, osušenih morskih algi,
Preljev: žlica umaka od soje, 1/2 šalice sakea, 2 žlice naribanog svježeg đumbira, 2 češnja češnjaka, žlica sezamova ulja
PRIPREMA
Stavite sjemenke u suhu tavu, bez masti, i pržite ih dok ne poprime smeđu boju. Iz tave ih zatim prebacite u čistu zdjelicu. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, procijedite je i isperite hladnom vodom. Stavite je u veću zdjelicu. Uklonite ljušturu sa škampa i stavite ih u zdjelicu. Zatim dodajte nasjeckani crveni luk i sjemenke sezama, i dobro promiješajte. Sve sastojke za preljev stavite zajedno i dobro promiješajte. Prelijte salatu i dekorirajte je usitnjenim morskim algama (po želji).
Porcija: 240 kalorija
Anticelulitni sastojci: đumbir, češnjak, morske alge.