Zeleno i zdravo

Japanska salata za bolji tonus kože. Evo kako se priprema

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
Japanska salata za bolji tonus kože. Evo kako se priprema
10.02.2014.
u 11:34
Brza i laka "anticelulitna Japanska salata’’ za 4 osobe!
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI:  1/4 šalice sezama,  200 g tanke tjestenine,  450 g malih škampa,  8 strukova mladog crvenog luka,  žlica usitnjenih, osušenih morskih algi,

Preljev: žlica umaka od soje, 1/2 šalice sakea, 2 žlice naribanog svježeg đumbira, 2 češnja češnjaka, žlica sezamova ulja

PRIPREMA

Stavite sjemenke u suhu tavu, bez masti, i pržite ih dok ne poprime smeđu boju. Iz tave ih zatim prebacite u čistu zdjelicu. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, procijedite je i isperite hladnom vodom. Stavite je u veću zdjelicu. Uklonite ljušturu sa škampa i stavite ih u zdjelicu. Zatim dodajte nasjeckani crveni luk i sjemenke sezama, i dobro promiješajte. Sve sastojke za preljev stavite zajedno i dobro promiješajte. Prelijte salatu i dekorirajte je usitnjenim morskim algama (po želji).

Porcija: 240 kalorija

Anticelulitni sastojci: đumbir, češnjak, morske alge.

>>Ako ponudite prijateljima ovo jelo, nećete pogriješiti

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.