Mljaac!

Je li ovo tajni sastojak s kojim će palačinke svaki put ispasti odlične?

Foto: shutterstock
Je li ovo tajni sastojak s kojim će palačinke svaki put ispasti odlične?
29.05.2024.
u 11:10
Svatko ima neku svoju tajnu za savršene palačinke i svi ih vole na određeni način
Pogledaj originalni članak

Najvažniji je kod pečenja palačinki dobar recept, ali jednako tako bitnu ulogu ima i sama pripremaRecept je jednostavan, a tajni sastojak jest – prašak za pecivo. 

Palačinke bez brašna mogu biti jednako tanke i slasne kao one “obične”:

Foto: Shutterestock
Foto: Shutterestock
Foto: Shutterestock

  • 1 ¼  šalica mlijeka
  • 2 jaja
  • 2 jušne žlice biljnog ulja
  • 2 šalice brašna
  • 2 jušne žlice šećera
  • 3 čajne žlice praška za pecivo
  • ¼ jušne žlice soli

Prvo zamiješajte tekuće sastojke, a zatim dodajte brašnaste. Sastojke promiješajte miješalicom ili mikserom. Pripremite palačinke na uobičajeni način. 

Ako želite napraviti nešto sasvim posebno, podijelite smjesu na više dijelova i dodajte u svaku aromu za kolače po želji, što će im dati poseban okus, ali i obojiti smjesu pa ukućane ili goste iznenadite palačinkama u nekom drugom izdanju. 

Nitko se nije pojavio na proslavi njezina rođendana, pa joj sin priuštio iznenađenje života:

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
09:38 13.08.2021.

glupost, i prasak za pecivo i ulje su potpuno nepotrebni sastojci. ali sezona kiselih krastavaca je 12 mjeseci u glavama hrvatskih piskarala.

AN
ANNY
10:45 13.08.2021.

Prašak za pecivo sadrži fosfate, zato je bolje koristiti samo malo sode bikarbone.

Avatar OEF - Adminov neuspjeh br. 317
OEF - Adminov neuspjeh br. 317
10:24 13.08.2021.

U tijesto za palačinke ne ide ulje, ali zato obavezno dio šećera zamijeniti vanilin šećerom i naribati koricu pola limuna u tijesto. Neponovljivo.