Sastojci: 1 veća tikvica, 4 veća krumpira, 1 luk ili bijeli dio poriluka, 2 režnja češnjaka, 2 mrkve, 1 korica limuna, 2 žlice limun soka, 5 žlica maslinovog ulja, 4 žlice brašna po želji (slanutkovo i pšenično daju najbolji rezultat), 1/2 praška za pecivo, 1 žlica origana, 2 žlice bosiljka, 2 žlice ružmarina, 2 žlice sjeckane kadulje ili majčine dušice, sol, papar, 100 g tofua ili kuhanog slanutka (možete probati i bez ovoga samo će burger biti tanji)
Priprema:
1. Oguliti i očistiti povrće
2. Naribati mrkvu, krumpir i tikvicu na veće komadiće
3. Češnjak, poriluk ili luk naribati na sitnije komadiće
4. Ako koristite tofu samo ga razmrvite rukama
5. Ako koristite slanutak malo ga nasjeckati ili nagnječiti vilicom.
6. Sada sve spomenute sastojke prebaciti u jednu veću posudu i dodati začine, brašno, ulje i sok limuna, te dobro promiješati
7. Na veći, ravniji pleh postaviti papir za pečenje
8. Oblikovati polpete, te ih poslagati na papir za pečenje
9. Pecite ih 35-40 minuta na 200 C.
10. Nakon što se polpete ispeku, ostaviti ih 5 do 10 minuta da se stisnu kako bi se u komadu mogle prebaciti u u pecivo
Napomena: prije pečenja, polpete se mogu dodatno premazati maslinovim uljem i limunovim sokom
GALERIJA: Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....