Mrkva je namirnica koja se koristi gotovo u svakom jelu, a može se jesti i sirova. Također je dobra za zdravlje, bez nje ne bi bilo jela poput juha i gulaša. Sirova mrkva dobra je za oči jer poboljšava vid. Bez obzira na koji način ju koristite, najbolja je kada je svježa i hrskava, a kako bi takva bila duže vrijeme potrebno ju je pravilno pohraniti. Iako mrkve mogu dugo stajati, ovako ćete produžiti njihov okus i hrskavost.
Pogledajte gdje se nalazi Hrvatska na ljestvici od 169. najzdravijih država:
Kako piše mashed.com, mrkve je najbolje pohraniti u posudu s vodom koju ćete staviti u hladnjak. Voda i hladnoća će produljiti njihov životni vijek nekoliko tjedana. Kada voda postane mutna i zmazana, sve što trebate napraviti je zamijeniti ju novom vodom. Ako u vašem hladnjaku nema mjesta za posudu s vodom, možete svoje mrkve umotati u vlažan papirnati ručnik i zatim staviti u hladnjak.
Kada se radi o potpuno svježim mrkvama koje na sebi još uvijek imaju svoje lišće, postoji jedan korak koji morate napraviti prije nego što ih spremite u hladnjak, a to je odrezati lišće. Ono će povući svu vlagu i vodu iz mrkve, te će sav vaš trud biti uzalud. Na kraju i to lišće možete iskoristiti ili u salati ili kao začin u nekim jelima.
U videu saznajte kako se rade jako popularne krafne u Princessu:
ja sam čuo da mrkva ima nadulji vijek ako se stavlja u pizzu.što više mrkve u što manju pizzu bude sočnija pizza jer mrkva ispusti sve sokove kod zagrijavanja.Taj recept sam dobio i prenosi se sa koljena na koljeno.