Restoran Fugu&Olive

Jednostavan sushi su unaprijedili, na našu i radost Japanaca

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Restoran Fugu&Olive
09.10.2015.
u 11:30
Pogledaj originalni članak

Velik broj restorana hvali se kako ima najbolju kuhinju u zemlji. Fugu & Olives ne mora se tako samoreklamirati. Za početak – uistinu ima kuhinju u zemlji. Postoji i pod od kaljenog stakla kroz koji možete vidjeti kuhare i osoblje na samom ulazu. Ideja je senzacionalna, a kuharima želim što bolji pogled u vis i svjetliju budućnost.

Mislim da je pojava ovog restorana u Preradovićevoj ulici iznenadila mnoge šetače i kavoispijače. Ako ne njih, onda svakako strane turiste koji se vole slikati u ovom originalnom lokalu. Ponuda restorana Fugu & Olives također je iznenađenje za našu malu zajednicu. Sushi je uobičajeno jednostavna tvorevina od riže umotane u nori algu s instaliranom sirovom ribicom i nekim zelenim dodatkom.

Kod njih je čak i taj artikl unaprijeđen u nešto dosad neviđeno. Ne bih smio odavati poslovnu tajnu i nabrajati sastojke koje su mi predočili, ali jasno je da su nekoliko koraka ispred konkurencije. Dovoljno je napomenuti da u jednom od svitaka ima dvanaestak sastojaka, umjesto uobičajena dva, tri. Dizajn sushija je originalan i možemo reći da su i taj dio ponude digli na višu razinu od uobičajene. Probao sam njihove svitke i uvjerio se kako je ovo mjesto koje će biti vrlo posjećeno.

Sushi imena Piškera frontmen je u svojoj kategoriji. Divan je to spoj posebnog slatkastog-ljutkastog umaka sljubljenog s rižom i autohtonih zelenih listova s termički obrađenom ribom. Papajući ga, podsjetio sam se na tu oazu lijepe naše najrazvedenije obale sveudilj. Svitak imena Taormina također je jedan od hitova njihove brain-storm udarne jedinice. Spoj je to najboljih sastojaka talijanske kuhinje, mozzarelle, bosiljka, sušene rajčice... Postoji još barem pet sastojaka koje ne smijem navoditi...

Tu je, naravno, i ostala ponuda koja obuhvaća sve od jela iz woka do miso i ostalih juhica te jela koja i ne znam izgovoriti... Ne bih se čudio da restoran postane omiljeno mjesto za izlazak brojnih japanskih turista. Ovdje će ih sigurno iznenaditi kvalitetom, moći će se opustiti, odložiti kamere te zapjevati hrvatsko-japansku fusion pjesmu... “i tebe sam sit, katano”...

Pogledajte na vecernji.hr