Na žlicu

Jednostavna, brza i jako fina krem-juha: Izvrsna prilika da uživate u pitomim šparogama s hrvatskih polja

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Jednostavna, brza i jako fina krem-juha: Izvrsna prilika da uživate u pitomim šparogama s hrvatskih polja
15.06.2022.
u 05:00
Dok su divlje šparoge već godinama na glasu kao vrhunska namirnica, one uzgojene nekako su uvijek bile u drugom planu. Možda je razlog tome što su do prije nekoliko godina bile dostupne isključivo one iz uvoza, ali otkad se u trgovinama mogu nabaviti domaće šparoge vrhunske kvalitete šteta je ne iskoristiti ih u tjednom jelovniku.
Pogledaj originalni članak

Juha od šparoga jednostavna je za pripremu, osobito ako već imate spreman povrtni temeljac. Još bolja ideja je da tvrde dijelove stabljika koje nećete upotrijebiti ubacite u lonac s vodom i od njih pripremite temeljac. Danas isprobajte recept za juhu s bloga MyTastyPot.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Krem-juha od šparoga

Sastojci:

1 vezica šparoga

komadić celera

1 veći krumpir ili 2 srednja

1 l povrtnog temeljca

1 čaša bijelog vina, 200 ml

100 ml neutralnog vrhnja

prstohvat češnjaka u prahu

sol

papar

maslinovo ulje

komadić parmezana za posipanje, sitno riban ili u listićima

peršin

Priprema:

Krumpir, šparoge i celer narežite na krupnije komade (da ne gubite vreme, jer ćete ih svakako pasirati) i sve zajedno popržite na ulju. Dodajte sol, papar, a zatim i bijelo vino i ostavite da se sve krčka još 5 minuta. Prelijte temeljcem (s temeljcem je juha ukusnija, ali ako nemate spreman temeljac, možete dodati i vodu). Sve kuhajte jedno 30-ak minuta na tihoj vatri. Na kraju dodajte vrhnje, ispasirajte povrće i ostavite još 5 minuta da se kuha. Juhu poslužite toplu, posutu svježim peršinom i parmezanom, uz neizostavne krutone.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.