Brzo i lako

Jednostavna metoda za podgrijavanje krumpirića s kojima će opet dobiti na hrskavosti

Foto: shutterstock
Jednostavna metoda za podgrijavanje krumpirića s kojima će opet dobiti na hrskavosti
11.08.2021.
u 13:30
Nemojte ih samo staviti u mikrovalnu pećnicu i zagrijavati dok ne postanu topli, tako gube svoj prepoznatljivi okus
Pogledaj originalni članak

Prženi krumpirići odlični su za brzinski prilog ručku, a odgovaraju uz gotovo svako jelo. Međutim, postoji jedan problem - brzo postaju bezukusni i gnjecavi. Nakon samo jednog dana izgube svoju poznatu hrskavost i okus. Iako podgrijavanje ostataka hrane pomaže u rješavanju tih problema, važno je znati kako pravilno podgrijati krumpiriće, prenosi Lifehacker.

Iako bi većina ljudi svoje krumpiriće stavila u mikrovalnu pećnicu te zagrijavala dok ne postanu topli, metoda kuhara Johna iz Food Wisha jednako je jednostavna, ali krumpirićima vraća okus i hrskavost.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put:

Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Getty Images
Krumpirići
Foto: Thinkstock
Prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
prženi krumpirići
Foto: Thinkstock
Krumpirići

Sve što trebate napraviti je staviti krumpiriće u neljepljivu tavu, pazeći da svaki od njih dođe u dodir s površinom posude. Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i bacajte krumpiriće svakih 30 do 45 sekundi, pazeći da ponovno dođu u dodir s tavom nakon svakog bacanja.

Krumpiriće će se tako brzo zagrijati, ali i ponovno postati hrskavi. Jedino je važno da cijelo vrijeme svoje krumpiriće u tavi miješate ili bacate, kako ne bi izgorjeli.

Nada Vuglar u zagrebačkom ZOO radi već 45 godina i najdugovječnija je djelatnica: "Maksimirski zvjerinjak drugi mi je dom, a kolege obitelj!"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

MO
modovisisajteMaraschino
11:22 19.08.2021.

Jednostavnija metoda je da se isprži nova tura u fritezi...

DU
Deleted user
14:47 11.08.2021.

da znam. ja ih bacam.