Kukuruz koji je poznat kao indijski ili kaliko kukuruz porijeklom je iz Sjeverne Amerike, a svojim izgledom oduševljava. Naime, njegova zrna su šarenih boja i nalikuju na dragulje zbog svog sjaja koji imaju.
I ne, nije fotošopiran niti napravljen u laboratoriju kako mnogi sumnjaju, ovaj kukuruz je stvaran a nastao je miješanjem nekoliko različitih sorti. Uzgajaju se u relativno vrućoj klimi i mogu se ubrati otprilike 110-120 dana nakon sadnje kada su ljuske suhe i smeđe, prenosi Times of India.
Nažalost, ne može krasiti jela svojim izgledom jer se mora obraditi - najčešće se melje u brašno i koristi za tortilje.
Evo zašto su limenke kukuruza iznutra obložene bijelom plastikom
Gdje je nestao nachos umak od sira u kinima? Cinestar nam kaže: Za sve je kriva pandemija!
Moj stari je bio agronom, pa znam da takav kukuruz postoji čak i u HR. Uglavnom su to pojedinačna zrna. Čekam kad će pisati o mrkvi koja je selektivno narančaste boje, a prirodno može biti u različitim bojama.