Mali trikovi

Jeste li znali da vam Coca Cola može pomoći pri pripremi mesa? Evo kako je iskoristiti

Foto: shutterstock
Jeste li znali da vam Coca Cola može pomoći pri pripremi mesa? Evo kako je iskoristiti
15.07.2022.
u 15:30
Osim voća i marinade, i ovo gazirano piće omekšat će meso.
Pogledaj originalni članak

Junetina je zaista ukusno meso i može se pripremiti na razne načine, ali ponekad se dogodi da ju je teško prožvakati jer je žilava. Želite li da vam meso bude mekano, Bright Side donosi nekoliko neobičnih trikova.

Možete komad mesa obložiti kriškama kivija i ostaviti neko vrijeme da stoji. Ovo slatko voće sadrži enzime koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, pa ono postaje meko i fino za jelo. Ako ga volite staviti u marinadu, možete i u nju dodati malo kivija, uz ostale sastojke. Pripazite ipak da ne stoji predugo kako se meso ne bi raspalo tijekom pečenja. Slično djelovanje ima i ananas, pa posegnite za njim ako nemate kivi.

U videu pogledajte kako napraviti Big Mac umak:

Osim klasične marinade, možete isprobati i onu od rižina vina. U nju dodajte maslinovo ulje, naribani luk i jabuke. Dodajte meso i ostavite preko noći u hladnjaku. Osim što će imati nevjerojatan okus, bit će jako mekano. Možete ga staviti i samo u neku kiselinu, ocat ili limunov sok.

Jedan sastojak za koji nikada ne bismo pomislili da može pomoći u ovome je Coca Cola. Napitci poput ovoga odlični su za omekšavanje mesa prije pečenja, posebno ako su komadi malo deblje rezani. Pazite samo da meso u Coli stoji samo desetak minuta, a zatim ga izvadite da se osuši i pržite u ulju.

Galerija: Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.