Za nekoliko sekundi, koliko je Priski, inače chefici gastronomije u hotelu Lone u Rovinju, trebalo da pronađe nedostatke u svojoj košarici naručenih namirnica (zaboravili smo poriluk, špek i nešto začina), energična je majstorica pronašla zamjensko rješenje. – Okej, napravit ćemo krem-juhu. Pirjat ćemo luk umjesto poriluka te umiješati kuhani i izmiksani krumpir, bijelo vino i začine. Komadiće dimljene orade i peršina dodat ćemo na kraju, a po želji i žlicu vrhnja – objasnila je Priska jednostavno predjelo. – Za glavno ćemo jelo napraviti nešto rustikalno; izrezala sam pureća prsa na filete te ih napunila smjesom od kruha, špeka, koji sam posudila, luka, češnjaka, vrhnja, soli i papra. Vezala sam ih koncem te ispekla. Ispeći ćemo i slatki krumpir, koji ne treba guliti, a sve ćemo podliti umakom od pečenja u koji smo dodali češnjaka i bijelog vina – objašnjava žustra mlada kuharica. Za desert je ispekla bundevu narezanu na kriške, usitnila je u pire te dodala jaja, šećer, vrhnje i začin za medenjake pa tom smjesom prelila biskvit koji je ispekla u keramičkom kalupu te sve vratila u pećnicu još kratko vrijeme. Mirisnu pitu od bundeve ukrasila je cimetom, anisom i klinčićima.
Juha s oradom, rustikalna rolada, batate i pita od bundeve
Bolesnu baku ostavili dva dana da leži na hodniku Rebra, obitelj joj donosila hranu. Bolnica: 'Tako je kako je'
Srećom, u poslijepodnevnim satima petka za baku, koja je plućni bolesnik, pronađeno je mjesto u bolnici na Jordanovcu. Pacijentica je sad zaprimljena na odjel
Otkriveno što Blanka Vlašić radi nakon priznanja supruga da su u otvorenom braku! Ovo nitko nije očekivao
Nakon što se suprug Blanke Vlašić pohvalio da su u otvorenom braku, napokon je otkriveno što ona radi, odnosno čime se bavi u posljednje vrijeme
FOTO Zabijelile se gradske ulice: Snijeg pada diljem zemlje. Ovako izgledaju Karlovac, Sisak...
Na mnogim je mjestima ujutro padala kiša, a potom ju je zamijenio gusti snijeg
Mit ili istina? ‘Cjepiva su neučinkovita jer neki ljudi obole čak i nakon cijepljenja’
Sezona gripe počinje od listopada i traje sve do ožujka, a kako simptomi ove bolesti nisu nimalo ugodni, bolje ju je izbjeći. Jeste li vi od onih koji vjeruju u učinkovitost cjepiva ili radije pribjegavate drukčijoj prevenciji?
Devet posto Hrvata to čini svaki tjedan, 47 posto barem jednom mjesečno, a češće to rade oni s višim prihodima