EVO KAKO TREBA

Kajgana, kuhana i poširana jaja... Kuhar otkrio koje greške svi radimo

Foto: Screenshot YouTube
jaja u oblacima
Foto: Thinkstock
jaja
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Jaja
Foto: Pixabay
Domaća jaja
Foto: Pixabay
Domaća jaja
Foto: Thinkstock
Omlet
Foto: Thinkstock
Omlet
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
jaja
Foto: Thinkstock
jaja
Foto: Thinkstock
Jaja
Foto: Thinkstock
kuhanje jaja
Foto: Thinkstock
jaja, jaje, kuhano jaje, doručak (1)
11.10.2017.
u 17:06
Pogledaj originalni članak

Kuhar Shay Cooper savjetuje kako napraviti savršena poširana jaja...

1. Uvijek koristite svježa jaja - što su jaja starija bjelanjak će postati mekaniji

2. Nemojte koristite previše octa - mnogi misle kako kod poširanih jaja upravo ocat pomaže da se bolje i brže skuhaju. Kod većih količina bjelanjak se zgusne, a žumanjak ostane sirov

3. Nemojte razbiti jaja odmah u tavu - najprije ih razbijte u zdjeli gdje ćete moći otkloniti višak bjelanjka koji bi se u vrućoj vodi odvojio

4. Nemojte dodavati jaja u kipuću vodu - koristite mlaku kako bi imali više kontrole nad ravnomjernim kuhanjem

Kako napraviti savršenu kajganu?

1. Nemojte dodati previše tekućine - ako dodajete mlijeko, pazite da previše ne razrijedite smjesu

2. Dobro promućkajte jaja prije sipanja u tavu - i to u velikoj zdjeli, uz velike kružne pokrete

3. Maknite ih sa štednjaka netom prije samog završetka - u protivnom lako mogu zagorjeti

Kako napraviti savršeno kuhana jaja?

1. Vremenski period je najbitniji - za tri minute imat ćete mekani žutanjak, za 4 minute polu-kuhani žutanjak, a za 7 minuta tvrdo kuhani

2. Ne koristite svježa jaja za kuhanje - teže ćete ih oguliti

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar gledatelj_zikine_dinastije
gledatelj_zikine_dinastije
22:56 11.10.2017.

a kako masirati jaja...di je dodatak za zene