Kuhar Shay Cooper savjetuje kako napraviti savršena poširana jaja...
1. Uvijek koristite svježa jaja - što su jaja starija bjelanjak će postati mekaniji
2. Nemojte koristite previše octa - mnogi misle kako kod poširanih jaja upravo ocat pomaže da se bolje i brže skuhaju. Kod većih količina bjelanjak se zgusne, a žumanjak ostane sirov
3. Nemojte razbiti jaja odmah u tavu - najprije ih razbijte u zdjeli gdje ćete moći otkloniti višak bjelanjka koji bi se u vrućoj vodi odvojio
4. Nemojte dodavati jaja u kipuću vodu - koristite mlaku kako bi imali više kontrole nad ravnomjernim kuhanjem
Kako napraviti savršenu kajganu?
1. Nemojte dodati previše tekućine - ako dodajete mlijeko, pazite da previše ne razrijedite smjesu
2. Dobro promućkajte jaja prije sipanja u tavu - i to u velikoj zdjeli, uz velike kružne pokrete
3. Maknite ih sa štednjaka netom prije samog završetka - u protivnom lako mogu zagorjeti
Kako napraviti savršeno kuhana jaja?
1. Vremenski period je najbitniji - za tri minute imat ćete mekani žutanjak, za 4 minute polu-kuhani žutanjak, a za 7 minuta tvrdo kuhani
2. Ne koristite svježa jaja za kuhanje - teže ćete ih oguliti
a kako masirati jaja...di je dodatak za zene