Neprocjenjivo

Kako ćemo ove zime lutati svijetom, učiti nove stvari od poznatih i ostati zdravi

Foto: Shutterstock
Kako ćemo ove zime lutati svijetom, učiti nove stvari od poznatih i ostati zdravi
04.09.2020.
u 14:22
Možda nećemo tako lako putovati, ali to ne znači da ove godine nećemo moći uživati u novim iskustvima i upoznavati nove ljude
Pogledaj originalni članak

Tek što smo se navikli na ljetne temperature, predviđanja govore da nas uskoro čeka prevrtljiva jesen. Nažalost neće samo vrijeme biti prevrtljivo, jer će nas „novo normalno“ u nekim stvarima ograničavati i morat ćemo se prilagoditi na novonastalu situaciju. Nitko ne zna što slijedi, ali u jedno možemo biti sigurni, do kraja proljeća ćemo većinu vremena provesti većinom unutar naša četiri zida poštujući mjere socijalnog distanciranja i samoizolacije.

Mnogima je već ovo proljeće pandemija pokvarila neka dugo planirana nova iskustva, zbog čega smo otkazivali druženja, čupali kosu zbog (otkazivanja) nogometa i suznih očiju gledali slike s prošlogodišnjeg ljetovanja. Malo je reći da smo u ožujku i travnju bili zatečeni novom situacijom, ali nekako smo dočekali ljeto i na trenutak zaboravili na sve što nas je snašlo u ovoj godini za pamćenje. Međutim, ne treba očajavati, tehnologija je tu da nam pomogne vratiti kvalitetu života koju smo imali i prije, a možda nam čak i pokaže da postoje novi načini zabave, učenja i stvaranja onih „jednom u životu“ doživljaja koje ćemo pamtiti dok smo živi. A najbolje od svega, neke od njih mogu biti i besplatne.

Zato u nastavku ove turbulentne godine ne očajavajte, već iskusite neprocjenjive stvari koje su vam na raspolaganju!

Pogledajte jedinstveni rock koncert u srednjovjekovnoj tvrđavi

Foto: Priceless
Mastercard

Svaki grad skriva mjesta koja zrače posebnom energijom i koja se ne mogu prepričati već ih jednostavno morate doživjeti. Kada se radi o Šibeniku, onda je jedna od tih lokacija zasigurno Tvrđava sv. Mihovila, jer radi se o mjestu gdje je Šibenik nastao. Tvrđava je izgrađena u srednjem vijeku na brežuljku koji danas stoji usred grada i pruža predivan pogled na Šibenik i okolna mjesta. Tijekom godine na Tvrđavi se održavaju prestižni open-air koncerti, kazališne predstave i ostala važna događanja. Ove godine možete doživjeti jedinstveni ambijent Tvrđave sv. Mihovila iz udobnosti i sigurnosti vlastitog doma, uživajući u virtualnom koncertu hrvatskog indie rock banda Jonathan! Snimljen kao dio „Let's Rock!“ festivala, snimka dodatno uključuje intervju s članovima benda, kao i ekskluzivni pristup svemu što se događa iza scene velikog rock spektakla. Pogled na Šibenik, predivan kanal Sv. Ante i jedinstveni Jonathan očarat će vas kao da ste u Draženovom gradu usred ljeta.

(P)ostanite umjetnik

Foto: Priceless
Mastercard

Bojanke za odrasle nisu nikakva novost, međutim nova istraživanja iz godine u godinu pokazuju kako se ne radi o običnoj zabavi, već o aktivnosti koja dokazano smanjuje razinu stresa i napetosti, nešto što većinu nas muči. Zato oslobodite kreativca, a možda i dijete, koje čuči zarobljeno u vama i preuzmite besplatnu slikovnicu prikladnu i za djecu i za odrasle koju je dizajnirala poznata umjetnica Mirna Sišul. Dobit ćete tri ilustracije te upute koje je pripremila Mirna kako bi iz ničega stvorili vlastito malo umjetničko djelo, naravno, u stilu koja odražava Mirnin razigrani i eklektičan umjetnički izražaj. Smanjite stres, poradite na koncentraciji i zabavite se kao da su vam roditelji napokon dopustili da crtate po zidovima.

Pomozite vašem teenageru da lakše prebrodi krize

Foto: Priceless
Mastercard

Kao da teenagerske godine nisu dovoljno komplicirane same po sebi, sad je tu još i pandemija da nam svima dodatno pogorša stvari. Naravno da želimo sve najbolje našem djetetu, ali kako mu pomoći u situaciji u kojoj se i sami prvi put nalazimo i ne znamo sve odgovore? Srećom, tu su savjeti splitske poduzetnice Irene Orlović, koja je završila petogodišnju edukaciju za neuro lingvističkog psihoterapeuta pri njemačkoj krovnoj organizaciji DVNLP, a dodatno se usavršila na Mindsight Institutu kojega je osnovao dr. Daniel Siegel čije knjige je objavila u Hrvatskoj. Certificirana je od strane njemačke krovne organizacije DVNLP i kao NLP – trener. Savjeti su podijeljeni u dvije teme, prva koja se bavi samopouzdanjem djeteta koje se razvija u tim godinama i koje može imati veliki utjecaj na daljnji razvoj. Drugi  dio bavi se pitanjima i problemima kako svoje teenagere ukoriti i postaviti se prema njima bez da narušimo njihovo samopouzdanje, povjerenje ili narušite odnose koje ste imali do sada. Povezanost u obitelji vrlo je bitna u teškim vremenima poput zatvorenosti u vlastitom domu, a „dobri temelji“ u odnosima unutar obitelji osigurat će mir bez obzira kakve nas situacije očekuju u budućnosti.

I dok čekamo kraj pandemije, maštajući o privatnim lekcijama tanga u Argentini ili večeri u omiljenom restoranu s posebnom osobom, ostaje nam uživati u malim stvarima. Posjetite priceless.com, odaberite između mnoštva iskustava nastalih u Hrvatskoj i diljem svijeta te saznajte kako se možete dobro zabaviti iz sigurnosti vlastitog doma.

Sadržaj omogućio Mastercard

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr