Promo

Kako pomoći inkontinentnoj osobi u sprječavanju kožnih problema?

Foto: TENA Flex Maxi
TENA Flex Maxi (1)
Foto: TENA Flex Maxi
TENA Flex Maxi (1)
Foto: TENA Flex Maxi
TENA Flex Maxi (1)
VL
Autor
PR Članak
24.07.2013.
u 08:45
Potražite TENA Flex Maxi u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama ili naručite besplatni uzorak za vašeg bližnjeg
Pogledaj originalni članak

Prije više od godinu dana mama je pretrpjela ozljedu glave. Od tada se slabo kreće i više ne može kontrolirati mjehur. 83 su joj godine i ovisna je o mojoj pomoći. Njezina koža vrlo je osjetljiva i teško podnosi plastičan materijal pelene.

O njezi inkontinentnih osoba nisam ništa znala, a zanimalo me sve što mogu učiniti kako bi svojoj mami pružila najbolju zaštitu. Njezina koža se ispod plastičnog materijala pelene preznojavala što je uzrokovalo iritacije. Morali smo koristiti skupe preparate za njegu kože.

Zamolila sam našu ljekarnicu da mi preporuči proizvod koji bi bio ugodniji za kožu. Ljubazna ljekarnica Mara ispred mene je otvorila paket pelena vrlo neobičnog oblika. „Neka mama proba TENA Flex Maxi.“ rekla je ljekarnica pružajući mi pelenu u ruke. „Ova pelena je napravljena od 100% prozračnog materijala i ima elastični pojas koji će pokriti manju površinu kože. Mamina koža će prirodnije disati i manje se znojiti što će pomoći u sprječavanju kožnih problema“ govorila je ljekarnica dok sam promatrala ovu neobičnu pelenu. „Nježna je na dodir, ali djeluje tanko. Znate, mama gubi velike količine urina. Može li ju ova malena pelena bez plastike zaštititi?“ skeptično sam priupitala ljekarnicu. „Plastika ne upija tekućinu, nego Super apsorbirajuće granule koje urin pretvaraju u gel i zadržavaju ga u jezgri, a to znači da će uz sigurnost od istjecanja ova pelena omogućiti manji doticaj urina s kožom.“

Poslušala sam savjet ljekarnice Mare. Uz TENA Flex Maxi stanje mamine kože se vidno poboljšalo, a moram priznati da je i meni sada lakše kada znam da se moja mama osjeća udobnije i sretnije.

Potražite TENA Flex Maxi u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama ili naručite besplatni uzorak ovdje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr