Brzo i lako

Kako ukloniti mrlje sa zidova bez da oštetite boju? Sve što vam treba već imate kod kuće

Foto: shutterstock
Kako ukloniti mrlje sa zidova bez da oštetite boju? Sve što vam treba već imate kod kuće
30.09.2024.
u 07:00
Uklanjanje tragova bojica, ljepila ili naljepnica sa zidova može biti nezgodno, uz rizik da se ošteti boja ispod. Ali ne brinite, stručnjaci kažu da pravi ‘alati’ i malo pripreme mogu ukloniti te mrlje bez oštećenja zidova.
Pogledaj originalni članak

Kupovna sredstva za čišćenje mogu biti agresivna i uništiti površine ako se ne koriste ispravno, piše Mirror. Ipak, postoji praktično "uradi sam" rješenje koje će ukloniti tvrdokorne mrlje, a da pri tome sačuva boju, a sastojci su vjerojatno već u vašoj kuhinji. Stručnjaci iz Limitless Walls otkrili su da je čišćenje mrlja sa zidova jednostavno uz odgovarajući pribor. Možda ćete biti u iskušenju da posegnete za gotovim odstranjivačem mrlja, ali zapamtite da mogu biti toksični i skupi. Umjesto toga, stručnjaci preporučuju pristupačne, sigurne i učinkovite alternative za uklanjanje tvrdokornih ostataka "bez oštećenja boje ili zida", prenosi Mirror. Predlažu da je "najbolje rješenje" jednostavna mješavina deterdženta za suđe i tople vode.

Nakon što pomiješate tekućinu s vodom, spremni ste za čišćenje. Korištenjem boce s raspršivačem nanesite otopinu na zamrljano mjesto na zidu. Vidjet ćete kako se mrlje lako brišu bez oštećenja boje. Ako ste na taj način odstranjivali ljepilo sa zida, kad omekša, možete pažljivo koristiti špatulu ili ravan predmet kako biste nježno ostrugali ostatke. Za jači učinak dodajte sodu bikarbonu u smjesu.

VEZANI ČLANCI: 

Detergent za suđe također se može koristiti. Još jedno prirodno rješenje za čišćenje je bijeli vinski ocat. Omjer jedan prema jedan bijelog octa i tople vode u boci s raspršivačem može se koristiti za čišćenje mrlja. Ostavite otopinu da odstoji na mrlji prije nego što je obrišete. Za ugodniji miris, možete koristiti mješavinu tekućeg omekšivača i vode, u omjeru jedan naprema dva, no ovo koristite štedljivo jer omekšivač može zamrljati zidove ili ostaviti tragove. Za one koji imaju parni čistač za odjeću, on također može poslužiti za uklanjanje ljepljivih ostataka. Toplina iz parnog čistača omekšava ljepilo, olakšavajući njegovo uklanjanje.

Isprobali smo viralnu pastu i spužvu za čišćenje

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.