UŠAO U GUINNESSA

Kanađanin lovi bizarne rekorde: Zbog novog izazova tijelo podvrgnuo 'vatrenom showu'

Foto: Guinness World Records
Kanađanin lovi bizarne rekorde: Zbog novog izazova tijelo podvrgnuo 'vatrenom showu'
11.10.2024.
u 15:30
Jack je objasnio da mu je zamišljanje da jede svoju omiljenu hranu — pitu od bundeve — pomoglo da lakše savlada novi izazov
Pogledaj originalni članak

Lovac na rekorde Mike Jack oborio je novi Guinnessov svjetski rekord nakon što je pojeo više od jednog kilograma ljutog umaka u samo tri minute. Naravno, nakon takvog podviga postao je planetarno popularan, a medijima je otkrio kako njegovi podvizi fasciniraju njegove pratitelje iz svih dijelova svijeta koji ga često pitaju peku li ga unutarnji organi nakon ljutih izazova koji su mu specijalnost, piše New York Post.

Ovaj Kanađanin, poznat po višestrukom obaranju rekorda u brzom jedenju, postao je slavan, između ostalog, i zbog najbržeg ispijanja popularnog soka u tetrapaku Capri Sun kroz papirnatu slamku — što mu je pošlo za rukom za 21,71 sekundu. U svom najnovijem, vatrenom pothvatu, serijski natjecatelj odlučio je nadmašiti dotadašnji rekord u količini ljutog umaka pojedenoj u tri minute. Jack se pripremio za izazov tako što je ulio dvije boce ljutog umaka u zdjelu, a zatim odlučno izvadio žlicu.

GALERIJA: Mnogi nesvjesno privlače miševe u svoj dom: Evo kako ih zadržati vani

Foto: Pexels
Foto: Pexels
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

'Idemo', hrabro je rekao Kanađanin prije nego što je počeo brzinski žlicom grabiti crveni umak, dok ga je njegova supruga i trenerica Jamie bodrila. Po isteknu tri minute, Jack je pojeo jedan kilogram i 87 grama ljutog umaka, čime je više nego utrostručio prijašnji rekord od 300 grama.

VEZANI ČLANCI:

'To je više nego što sam mislio da ću uspjeti', priznao je. 'Drago mi je da sam oborio ovaj rekord jer je izazov bio grozan. To je stvarno bilo teško za tijelo.' Jack je objasnio da mu je zamišljanje da jede svoju omiljenu hranu — pitu od bundeve — pomoglo da lakše proguta ljuti umak.

Netko bi mogao pomisliti kako će konzumiranje tolikih količina ljutog umaka kod Mikea izazvati ozbiljne probavne smetnje, ali on tvrdi kako nikada nije imao takvih problema. "Zapravo nikad nisam to doživio... To je valjda moja supermoć', našalio se ovaj ekstremni izjelica.

Njegovi obožavatelji komentirali su kako je dobro što je za izazov izabrao popularni ljuti umak Srirachu, a ne umak s PepperX paprikom, koja je najljuća čili paprika na svijetu. Jack je vjerojatno ojačao želudac kroz brojna natjecanja u jedenju ljute hrane, koja redovito objavljuje na svom YouTube kanalu 'Mike Jack Eats Heat'. U jednom od videa se tako može vidjeti kako ovaj gastronomski 'divljak' jede 40 Carolina reaper paprika, druge najljuće paprike na svijetu.

Žena priznala: 'Sa 74 godine sam u najboljoj formi života iako svake večeri jedem kekse i popijem bocu vina'

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.