U Brseču turist ne mora razbijati suncem obasjanu glavu gdje će nešto pojesti. Dva su mjesta gdje se može jesti, jedno pokraj drugog. U istoj kući! “Sisol” i “Batelan”. Na ovom se mjestu još prije Drugog svjetskog rata stalo na pršutu i siru prije odlaska na brod. Ovo je mjesto gdje se i domaći druže, ali je ovdje zaista malo domaćih. Teško im se okupiti i za balote, uvijek netko nedostaje. U restoranu “Batelan” domaća atmosfera. Obiteljska!
– Šparoge i vrganje bere tata Branko, majka Maria je dugo vodila restoran, sada pomaže, a moj suprug Tino, inače vrstan bubnjar, kuha – govori u maloj obiteljskoj konobi Iva Suzić Pavia (34). Na jelovniku je gulaš od – jelena, a zgodno je da jelen zna protrčati i u susjedstvu. Priroda je ovdje.
– Kuha se nešto dulje od goveđeg gulaša, a jelen u pacu stoji 24 sata – govori kuhar i bubnjar Tino. Toče se ovdje domaće malvazije i teran, a konoba je u štali u kojoj su nekad u Brseču držali krave, konje, prasce...
Salata od hobotnice (60 kuna) i fuži s tartufima (90 kuna) cijene su koje turiste neće otjerati, dapače, na ovo će se mjesto mnogi i vratiti. A oni koji su u Brseču na godišnjem odmoru, u “Batelanu” mogu proći cijeli meni. Dan po dan, pa sve do posljednje stranice...
Zet, Uljez!