Večernjakove zvjezdice

Klet Potrti kotač: Gazda se sa svakim gostom rukuje na dolasku i odlasku

Foto: Srđan Hebar
Patrik Končić
Foto: Srđan Hebar
Potrti kotač
Foto: Srđan Hebar
Potrti kotač
08.11.2018.
u 13:22
Tu se jede relativno jeftino. Za jednu osobu buncek s dinstanim zeljem (70 kn), međimurska gibanica (22 kune) i piće – 105 kuna
Pogledaj originalni članak

Čvrst stisak ruke uz “Dobro došli”. Tako goste dočekuje Patrik Končić (46) u kleti “Potrti kotač”. Prošli smo stotine restorana, no dosad nas šef nije dočekao na vratima.

– To je u obitelji posve normalno. Tata Valent počeo je tradiciju kada je otvorio restoran s majkom Marijom, a sada je nastavljamo ja i moj sin, postali smo poznati po tome.

Pa s koliko ste se gostiju rukovali?

– Tko će ga znati, ali s više od sto tisuća. Rukujem se sa svakim gostom, i kad dođe i kad odlazi! – smije se Patrik.

Foto: Srđan Hebar
Potrti kotač

U restoranu na vrhu Jurovčaka, mjesta nedaleko od Svetog Martina na Muri na 200 metara nadmorske visine, slavi se rođendan.

– Stanko slavi 66. rođendan, a on je gost kod nas već 25 godina – kažu ponosno. Svira bend. Imaju i – trubača. Veselo je. Hrana? Pečenice. Buncek s dinstanim zeljem, gulaš od jelena, međimurska gibanica...

Foto: Srđan Hebar
Potrti kotač

Meso z tiblice međimurski je specijalitet. Prije nije bilo hladnjaka, prabake su nekad tako pripremale meso. Stajalo bi soljeno pa zapečeno meso u kosanoj masti sve dok se ne bi pojelo. Može i mjesecima! I, dakako, sir s vrhnjem. Kod nas je on poput pršuta u Dalmaciji.

Tu se jede relativno jeftino. Za jednu osobu buncek s dinstanim zeljem (70 kn), međimurska gibanica (22 kune) i piće – 105 kuna.

OCJENA:

Izbor i kvaliteta jela 
(do 50 bodova):

44 boda


Izbor i ponuda pića 
(do 15 bodova):

13 bodova


Posluga i ljubaznost 
(do 10 bodova):

9 bodova


Dojmovi i prostor
(do 20 bodova):

16 bodova


ukupnost ponude
(do 5 bodova):

4 boda


UKUPNO 86 bodova

3 zvjezdice - 80-87 bodova

4 zvjezdice - 88-94 bodova

Velika zvjezdica - više od 95 bodova

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SO
Somelier
14:58 08.11.2018.

To je nekada u Njemačkoj bilo normalno da se vlasnik ili šef restorana rukuju sa gostom. Od kada su stranci pootvarali restorane se taj običaj izgubio.

E
E
14:42 08.11.2018.

a nigdje ne piše "promotivni članak"...