Restoran Ponte Porton

Kobasice peku na kaminu pred gostom

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Turistička patrola - Grožnjan
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Turistička patrola - Grožnjan
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Turistička patrola - Grožnjan
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Turistička patrola - Grožnjan
11.03.2020.
u 09:40
Nekad gostionica poznata po pečenom odojku, pa pošta, pa trgovina. Od prošlog ljeta – ponovo restoran. I to dobar
Pogledaj originalni članak

Ponte Porton, gostionica koja je svima usput, tko god je putovao uz dolinu rijeke Mirne na putu između Motovuna i Grožnjana i dalje prema Umagu, Trstu..., prošao je pokraj nje. Nekad gostionica poznata po pečenom odojku, pa pošta, pa trgovina. Od prošlog ljeta – ponovo restoran. I to dobar.

– Prijavio sam se na oglas za sobaricu – priča Poljak Mikolaj (20) na ulazu u restoran.

– Želio sam putovati po svijetu, moji imaju kuću u Beredinama, pa sam odlučio svoj put početi ovdje. Radim, lijepo mi je... – priča Mikolaj pa sjeda za klavir.

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Turistička patrola - Grožnjan

– Fenomenalno svira jazz – priča konobarica Sara Mihaljica (28), a glavom klima i kuhar Filip Banko (19).

– Mlad sam kuhar, ali sam dosad već prošao 12 kuhinja. Od pizzerija i burger-barova do šminkerskih restorana. Želio sam sve naučiti raditi što prije.

Hrana je odlična. Kobasice Filip peče na roštilju na kaminu, pred gostom. Istarske domaće kobasice s krumpirom (65 kuna) radi susjed iz Svetog Petra u Šumi. I druga je spiza iz kruga od par stotina metara. Vino rade susjedi Zigante i Dešković, maslinovo ulje B10 je također od susjeda. Atmosfera je prijateljska, cijene jela korektne. I još svima usput.

OCJENA

Izbor i kvaliteta jela 
(do 50 bodova) 46

Izbor i ponuda pića 
(do 15 bodova) 14

Posluga i ljubaznost 
(do 10 bodova) 9

Dojmovi i prostor
(do 20 bodova) 18

Ukupnost ponude
(do 5 bodova): 3

ukupno 90

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.