slani kolač bez biskvita

Kolač s pršutom? Doznajte što vam je potrebno i isprobajte

Foto: Thinkstock
Kolač s pršutom? Doznajte što vam je potrebno i isprobajte
30.09.2015.
u 23:00
Ovaj put naš kolač nije kolač u pravom smislu riječi pa ga možemo nazvati "slanim kolačem bez biskvita".
Pogledaj originalni članak

Vjerojatno ste na prvu vidjeli neki čokoladni biskvit u nekoj vama, nespojivoj kombinaciji, s pršutom?

Ovaj put naš kolač nije kolač u pravom smislu riječi pa ga možemo nazvati "slanim kolačem bez biskvita".

Potrebno vam je lisnato tijesto koje ćete narezati na trokute i napuniti nadjevom, a recept je objavljen na portalu crochef.com

SASTOJCI:

250 g lisnatog tijesta, 250 g kuhane šunke, 100 g pršuta, 4 jaja, mladi luk, žlica kosanog vlasca, 250 g svježeg kravljeg sira, 300 ml kiselog vrhnja

PRIPREMA:

Smrznuto lisnato tijesto otopimo na sobnoj temperaturi. Za to vrijeme svježi kravlji sir ocijedimo i u zdjeli pomiješamo s jajima, sitno nasjeckanim lukom, soli i paprom te toliko vrhnja da nadjev ne bude prerijedak. Na pobrašnjenoj dasci lisnato tijesto razvaljamo na debljinu od nekoliko mm tako da je sa svake strane duže oko 4 cm, od ruba vatrostalne posude. Na tijesto prebacimo 1/3 nadjeva te ga prekrijemo kuhanom šunkom.

Rasporedimo drugi sloj nadjeva, prekrijemo ga pršutom i trećim slojem nadjeva i sve zajedno posipamo naribanim sirom. Višak tijesta u krug savijemo po gornjem rubu torte i stavimo u zagrijanu pećnicu, na 180°C oko pola sata.

>>Ne može jednostavnije: Palačinke od samo tri sastojka gotove u 5 minuta

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.