Novi Laduré u Parizu

Kolačići svjetskog glasa ponovno na Champs-Elyseesu

Foto: Ladurée
Kolačići svjetskog glasa ponovno na Champs-Elyseesu
26.10.2012.
u 20:00
Prvobitni recept potječe iz Italije, i to iz 16. st. a osmislio ga je slastičara kraljice Catherine De Medici. Prvai makaronsi nakon pripreme trebaju stajati barem dva dana, pa ako možete ...odolite im!
Pogledaj originalni članak

Najpoznatija slastičarska kuća na svijetu, Ladurée, otvara vrata svoje flagship trgovine u Parizu, na Champs-Elyseesu. Trebala je puna godina da se vrati ​​prvobitni sjaj katnica nakon požara koji je poharao dom čuvenih macaronesa. Parižani i ljubitelji ovih kolačića diljem svijeta nestrpljivo čekaju otvaranje. Ladurée priča počinje davne 1862. godine, kada je mlinar sa jugozapadne Francuske, Louis-Ernest Ladurée, otvorio pekaru slastica u Rue Royale na broju 16 u  Parizu. Uspješan posao, jer su parižani ludovali za njegovim slasticama i kolačićima, naprasno je prekinut kada je  1871. godine izbio požar, koji je zahvatio skoro čitavu ulicu, a među izgorjelim zgradama bila je i Ladurée pekara. Korak ka svjetskoj slavi dogodio se kada je Ladurée došao je na ideju da spoji dva okrugla biskvita sa kremastim ganache filom, i voilà – nastali su makaron koji su i dan danas među omiljenim kolačiima diljem svijeta. Prvobitni recept potječe iz Italije, i to iz 16. st. a osmislio ga je slastičara kraljice Catherine De Medici. Prvai makaronsi nakon pripreme trebaju stajati barem dva dana, pa ako možete ...odolite im! 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.